Äter du både med öga och mun och kan känna att vardagsmaten behöver piffas upp lite för att den ska kännas intressant?

Lustfyllt ätande kan vara både att äta snyggt och vackert, även om det som lagas är klassiskt. Det spännande inslaget kan även vara otippade ingredienser och roliga smakkombinationer. Här kommer några roliga frukosttips som kan piffa upp vardagstristessen. Ingen av dem behöver mer förberedelser på morgonen eftersom de är vanliga matvaror som gjorts på ett nytt sätt.

Frukostinspiration Frebaco Buffel v2

Vattenbuffelyoghurt och müsli. Den som har tröttnat på den vanliga morgonfilen kan nu piffa upp sin frukost med lite yoghurt gjord på mjölk från svenska vattenbufflar. Finns på Ängsholms Gårdsmejeri dit man också kan åka på buffelsafari.

Frukostinspiration GronsaksbrodBröd med grönsaker. Potatislimpa och morotsbröd i all ära, men nu har Fazer tagit fram ett bröd där man bytt ut en del av mjölet mot grönsaker och bönor. När man delar brödet ser man tydligt inslagen av grönsaker, samtidigt är smaken mild och saftig, något som skulle kunna gå hem på familjens frukostbord om man undviker att använda ordet nyttigt.

Frukostinspiration Solljus x 2Artificiellt solljus på bordet och i påsform. Nu går vi mot ljusare tider och det enträgna mörkret håller sakta på att bytas ut mot härligt morgonljus. För den som behöver ännu lite mer solljus så finns det att tillgå både som te och som riktigt starkt artificiellt ljus i form av lampa från Philips.

Vad är ditt bästa frukosttips?
Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera