Detta är ett pyssel som alla kan göra, och man kan variera detta pyssel i oändlighet. Varför inte göra personliga gå-bort-gåvor till nästa middag? Eller varför inte fylla krukan med sticklingar från den egna trädgården att ge bort till någon som gillar växter.

Som ni kanske sett i tidigare pysselreportage så gillar jag färger och mönster. Tapet är för mig ett väldigt användbart och roligt material dels för att det är lätt att jobba med och så finns den i oändligt många mönster, strukturer och färgkombinationer.

Denna här gången har jag valt att återbruka gamla konservburkar som ska bli fina kryddkrukor. Färska kryddor är vackert i köksfönstret, doftar gott och står nära till hands när man lagar mat.

Det man behöver är:
Små konservburkar
Tapet
Lim – jag använde spraylim
Hobbylim för att fästa dekorationer på konservburkarna
Extradekorationer exempelvis knappar
Sax
Penna
Linjal eller liknande

Tapeter har jag som ni kanske vet en del över av här hemma. Tapetprover kan man få tag i de flesta färgbutiker och järnaffärer och de finns även att beställa på nätet. Till det här pysslet kan man också använda sig av scrapbook-ark från en hobbybutik.

Kryddkrukor KlippaJag mätte hur mycket tapet som går åt för en burk genom att hålla burken mot tapeten och märka upp en startpunkt och sen en slutpunkt genom att rulla burken över pappret. Sedan drog jag ett streck med pennan mellan dessa punkter med linjal.

Kryddkrukor LimmaNär man klippt ut de bitar man behöver, sprayar man tapeten med lim och fäster på konservburken. Om man nöjer sig här låter man limmet torka och sen är kryddburkarna klara. Jag ville dekorera lite mer och kände mig inte riktigt nöjd med bara tapeterna så jag letade fram några blå knappar att fästa på burkarna för lite mer effekt. För att fästa knapparna på burkarna använde jag vanligt hobbylim.

Kryddkrukor KnapparNär allt torkat kan du sätta kryddplantorna i din lilla krydd-/örthörna. Vill man ha en kruka som står emot väta kan man måla eller spraya med en mattlack över för att skydda tapeten mot väta och slitage. Själv gillar jag när saker får lite karaktär så denna gång stod jag över lacket.

Kryddkrukor Header[divider]Mera pyssel med Linda[/divider]

Heart DIY Header

Pyssel till ditt hjärta

Nu är det bara några dagar kvar till Alla Hjärtans Dag på lördag. Här i familjen Särdqvist kommer vi att gå om varandra på grund av jobb, men vi kan ändå uppvakta varandra i form av små…

Kommentera