Ibland kan man hitta nöje i det lilla. När vi påbörjade vår senaste semester så passade vi på att ta en heldag i ett köpcentrum vi inte besökt tidigare för att skaffa de sista sakerna vi behövde ha med oss på resan och unna oss en dag av god mat och shopping.

Täby Centrum är en av de största centrum vår familj besökt och vi kände att vi gärna haft en guide som kunde peka oss runt och välja rutt. Vanligtvis när vi åker iväg till gallerior i Stockholm så är det Kista Galleria, Skärholmen och Farsta som har fått besök. Sickla är vårt närmaste alternativ och dit har vi åkt några gånger för att storhandla mat och besöka Andys lekland.

Eftersom vi skulle ut mot Arlanda dagen efter och tänkte övernatta på Clarion Hotell Arlanda så hade vi packat in alla resväskor i bilen och tog den lilla omvägen till Täby Centrum. Det fick bli starten på semestern.

Chili & Soy

Lunch på Chili & Soy

Mina gravidcravings fick styra lite och jag var så himla sugen på asiatiskt. Vi hittade Chili & Soy som serverade ”Fresh Bibimbap” där man valde komponenter till sin mat själv. Spännande tyckte jag.

Som väntat var min man och vårt sällskap Linus hungriga efter att lunchen var över. De tyckte inte att det var värt att äta en skål med grönsaker men lät mig hållas. Ylva åt knappt av sin yakiniku med ris heller eftersom hon fått syn på Frozen Yoghurt Factory på andra sidan gången.

Frozen Yoghurt FactoryGlassfrossa på Frozen Yoghurt Factory

Vi bestämde att det var semester och att även familjens yngsta skulle få möjlighet att göra sin röst hörd. Så med lite övertalning om stundande glass fick vi i henne några tuggor av maten så att hon kunde skutta över och välja vad hon ville ha.

Dunkin DonutsAtt köpa för mycket på Dunkin Donuts

Min man var fortfarande hungrig efter att ha ätit på Chili & Soy, men han visste ju att vi skulle köpa munkar på Dunkin Donuts så han klagade inte. Vi höll på att tappa hakan när vi såg kön till de eftertraktade munkarna, men fick reda på av butikspersonal i närliggande butiker att det nästan alltid var en halvtimmes kö utanför butiken.

Om vi köper 12 blir det ju bara tre var! sa min man och såg orolig ut.

Vi ställde oss lydigt i kön, och här vet jag inte riktigt vad som hände, men min man fick storhetsvansinne och kände att 12 munkar, som var planen att köpa, inte var nog. Han slog till på 18 st och tittar sedan på mig och frågar om vi inte ska köpa några munkbollar också.

Dunkin Donuts FrossaHöga på socker tog vi bilen ut mot Arlanda för att checka in på hotellet inför vår resa till Egypten. Vi hade en väldigt trevlig och rolig start. Alla var nöjda efter några timmar i Täby Centrum.

Har ni något favoritcentrum eller brukar ni åka till någon bra galleria?

Tipsa oss gärna!

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera