Den här veckan har varit riktigt tung, både fysiskt och psykiskt. Kroppen känns riktigt trött och jag har inte alls orkat som innan.

I början av gravidveckan besökte jag barnmorskan. Jag berättade om att jag vid några tillfällen nästan svimmat och känt mig yr och att jag lätt spyr om jag lutar mig framåt. Benen känns tunga och vissa kvällar så värker de som om jag suttit tio timmar på en buss. Tröttheten har gjort att jag sovit väldigt mycket mer än jag brukar och jag har varit lite dålig på att äta ordentligt.

Jag har en rutinerad barnmorska som skönt nog inte blir skrämd i första taget, men eftersom jag var så trött så tog vi blodvärdet och som hon trodde var det väldigt lågt. Jag kollade på Vårdguiden när jag kom hem på vad som räknades som lågt blodvärde, och allt under 120 var tydligen lågt, jag hade 98. Senast vi kollade hade jag 105, så värdet hade tyvärr sjunkit. Det är en av anledningarna till att jag känt mig så trött. Barnmorskan påpekade att om blodvärdet sjunker mycket mer kommer jag inte orka upp ur sängen, så det var viktigt att se till att få upp nivån.

Det bästa på hela dagen var att få höra barnets hjärta slå och det var så skönt att höra att barnmorskan tyckte hjärtljuden var jämna och starka.

Gravid vecka 23 jarntabletterJag fick järntabletter utskrivna och förmaningar om att inte missa några måltider. Min vän Gunilla mötte mig på mödravårdscentralen och vallade in mig på närmaste apotek för att köpa järntabletterna. Så nu är det dags för förstoppning och svart bajs. Ser inte fram emot den här järntabletts-kuren.

I slutet på förra veckan blev jag så uppstressad och ledsen att jag fick sammandragningar

Jag fick söka hjälp hos Södersjukhuset och var ganska orolig ett tag. Jag märkte att kroppen reagerade starkt på att jag inte mådde bra och jag har fått bestämma mig för att inte utsätta mig för situationer där jag känner så stark ångest igen. Det var riktigt obehagligt.

Jag är glad över att veckan är över och ser fram emot veckan som kommer. Den här veckan var ett sånt lågvattenmärke att det knappast kan bli sämre. Nu gäller det att ladda med ny energi och vinna över tröttheten.

Best of the week

Gravid vecka 23 barndans
Det är underbart att få åka iväg till dansen med Ylva, se hur hon utvecklas och hur roligt hon tycker att det är.
Gravid vecka 23 busfia
Hur mycket kärlek och bus ryms det i en så liten kropp? Bästa botemedlet mot stress och ångest. <3
Gravid vecka 23 Pancakes
Tillåter mig själv att äta vad jag vill eftersom jag missar så mycket måltider på grund av tröttheten. Pannkakor på Non Solo Bar med Ylvas gudmor Åse.
Gravid vecka 23 promenad
En promenad med en vän som orkar lyssna är fantastiskt skönt. Och så orkade hon busa med mitt energiknippe som inte alls ville sova.

Vad får er att må bra när ni känner er trötta?

Tar tacksamt emot tips, kommentera eller maila hej@stunderavlycka.se!

Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera