KUL1415 PlanschJust nu pågår KUL1415s sportlovssatsning med aktiviteter för barn och unga på Stadsmuseet vid Slussen i Stockholm. Med KUL1415, Kulturår för barn och unga i Stockholm 2014–2015, ska kultur bli mer tillgängligt för alla barn. Under sportlovet är Stadsmuseet fyllt med roligheter – och inträdet är helt gratis.

KUL1415 HelenaStunder av Lyckas skribent Helena åkte till Stadsmuseet med sin son och sin vän Daniella för att se vad KUL1415 hade att erbjuda.

När vi kom fram möttes vi av ett stort fång färgglada ballonger och trevlig personal som visade var vi kunde hänga av oss. Det var ett fullspäckat dagsprogram så vi tog en sväng runt först, för att se vad vi helst ville hinna med.

KUL1415 VaggmalningVäggmålning tillsammans med studiefrämjandet

Vi skapade schabloner av våra handavtryck som sen målades mot en stor vägg! Det resulterade i en blå och en gul hand – och en stor fläck på mina favoritjeans… Men det var det värt!

KUL1415 T-shirtDekorera en egen t-shirt

Efter schablonmålningen hamnade vi i ett rum där man kunde dekorera sin egen t-shirt. Vi fick inspiration direkt och det blev Minecraft-figurer för hela slanten.

KUL1415 WoodSnickra och göra träskulturer

En nöjd kille avslutade sen med lite snickeri. Jag hade aldrig trott att han var en sådan baddare med hammare och spik. Träskulpturerna fick vara kvar på Stadsmuseet, de skulle doppas i gips för att sedan dekoreras på Zirkus Lokomotivs vinterpalats som stod placerat utomhus.

Efter alla aktiviteter orkade vare sig grabbarna eller mammorna mer, så vi tog en lunch och fika på stan.

Kika in för att se sportlovsprogrammet på Stadsmuseet, det håller på till och med lördag 28/2.

Väl värt ett besök och HELT GRATIS!

Kommentera