I förra veckan fyllde min man år. Vi hade en mysig dag tillsammans vår lilla familj med frukost på sängen och go’middag med två glada barn som sjöng i kör för pappa. I söndags var det dags att fira med resten av våra familjer. Då måste det ju bjudas på hembakat!

Jag älskar bakverk, men måste säga att jag är bättre på att äta än att baka dem. Men med en dos inspiration och ett bra recept så brukar även jag lyckas bra.

Kalasdags Baka med barnFörra helgen var jag och barnen hemma hos Caroline Ahlqvist och bakade cupcakes med hennes härliga familj. Då fick jag inte bara hennes bakbok Älska att baka utan även inspiration så det räcker för hela året.

Kalasdags HembakatDe som sen kom på födelsedagskalas bjöds på goda kanelbullar efter recept ur Carolines bok och chokladcupcakes med hallonfrosting från Carolines blogg.

Kalasdags Morotskaka

Sist men inte minst bjöd vi på systrarna Eisenmans morotskaka, från ett recept ur Två systrars söta. Den kakan bakar jag ofta och det är min mans absoluta favorit. Den gömmer många goda hemligheter, som bland annat krossad ananas.

Kalasdags Boktips

De här två bakböckerna är verkligen några av mina favoriter.

Massor av goda recept. Många av recepten är ganska enkla och går toppenbra att baka tillsammans med barn. Det är en stor fördel i vår familj, där barnen älskar att vara med i köket både när det bakas och lagas mat.

Brukar ni ha med barnen i köket när ni bakar?

Vad bakar ni helst hemma hos er? Kommentera gärna.

Kommentera