Jag försöker ta vara på min lediga tid i Karibien på bästa sätt. Det har blivit en hel del strandhäng och besök på gymmet, men jag har även åkt på några utflykter.

Jag älskar känslan av äventyr och att testa nya saker, stort som smått, det gör mig helt pirrig i hela kroppen. Jag känner mig levande helt enkelt.

I USA var jag iväg på en Jetski tur runt Key West som varade i ungefär två timmar och jag älskade det. När jag fick veta att det fanns en liknande tur här på Anguilla som gick runt hela ön St Martin så blev jag helt lyrisk.

Jetski-tur runt St Martin

DCIM104GOPROJag bokade såklart Jetski-turen, den tog fem timmar och hade ett flertal stopp längst med vägen. Vi blev varnade att utflykten inte var för mesar eftersom det kunde vara tufft ute på vattnet med höga vågor. Vågorna kan tydligen bli upp till fyra meter höga på vissa ställen runt ön och det har hänt att flera har vänt tillbaka då de inte har velat åka igenom dessa partier. Spännande!

Anguilla Utflykt JetskiJag hade ganska tur med vädret på utflyktsdagen. Vågorna var lugna men det var några gånger då jag kanske gick loss på gasen lite för mycket. Det resulterade i en jetski i luften och ett hjärta som pumpade på högvarv. I slutet av turen var jag helt slut, jag fick verkligen kämpa mig igenom den sista timmen och dagen efter var min kropp helt mör. Det kändes verkligen som att jag använt varenda muskel i kroppen.

Anguilla Utflykt Jetski badaBesök i en fladdermusgrotta

Anguilla är en liten ö, det tar bara 40 minuter att köra runt hela ön. Trots att ön är liten finns det flera härliga platser att upptäcka, vissa platser är bra skyltade och några är lite svårare att hitta. Eftersom vi inte har en fungerande gps eller tillgång till wifi i bilen, så får vi helt enkelt förlita oss på den gamla hederliga kartan och lite tur när vi ska iväg på utflykt.

Ett exempel var när vi skulle hitta till en fladdermusgrotta och beskrivningen var att ”kör tills ni hittar en liten grusplätt på höger sida och leta sedan efter en stig på vänster sida, gömd bakom några buskar”, då behövs det lite tur.

Anguilla Stigen till FladdermusgrottanSom tur var hittade vi stigen, men för att ta sig till grottan var man tvungen att följa stigen som ringlade sig nerför ett berg. En riktig känsla av att på upptäcktsfärd. Så kul! Grottan var väldigt mystisk och det flög runt fladdermöss lite hur som helst. Jag fastande för ett träd som växte i grottan och upp genom ett hål i taket, vilket var väldigt vackert.

Anguilla Utflykt FladdermusgrottaVackra lilla Little Bay

Little Bay är en vacker liten strand som man endast kan ta sig till via båt eller genom att klättra ner för ett berg med hjälp av ett rep. För att hitta till stranden fick vi ungefär samma vägbeskrivning som till fladdermusgrottan, men efter lite felkörningar och några svordomar lyckades vi hitta rätt.

Anguilla Utflykt Little Bay ClimbLittle Bay är verkligen extremt vackert. Vi gick längs med en buskig stig som ledde fram till en bergskant där det turkosa vattnet förtrollade mig. Det var verkligen värt alla felkörningar och svordomar. Sedan klättrade vi ner längst med bergets kant för att få njuta av den fina stranden nedanför. Det känns känns lite exotiskt att kunna ta sig till en plats som är lite svårtillgänglig.

Anguilla Utflykt Little Bay stranden

Anguilla Utflykt Little BayAtt det blev så mycket resande i början av detta år var inte planerat men jag känner att det har väckt mig till liv igen.

Jag känner mig mer levande och inspirerad än vad jag har gjort på länge.

[divider]Läs mer från Emma på Anguilla[/divider]

Emma Larusdottir
Emma älskar att vara aktiv och har hållit på med sport sedan barnsben. Emma jobbar i den glamorösa TV-branschen, bland annat med dokusåpan Big Brother. Hon är extremt envis, skrattar mycket och har en smittande positiv syn på livet. Hon tränar och instruerar i kampsport, älskar äventyr, snowboard och är en inbiten chokladfantast.

Kommentera