Stunder av Lycka - Danny MacAskill - Red Bull
Stunder av Lycka - Danny MacAskill - Red Bull

Jag gör inte så ofta reklam för reklam, men ibland bara måste jag. Den här gången gäller det 7 minuter och 14 sekunder video på YouTube, en stund värd varenda sekund av din tid. Kanske är det grabbigt att gilla det här, men jag kan inte hjälpa det…

Danny MacAskill är en professionell trialcyklist – trial är som mountainbike fast tokigare, med hinder och banor att klara av. Och med Danny har Red Bull förstås ett gigantiskt samarbete: Danny MacAskill’s Imaginate.

Videon som jag fastnat för tog två år att spela in och är kanske allra mest fantastisk i sina ”in the making”-scener, där man ser omtagningar och krascher.

Red Bull har satt i system att gå egna vägar inom reklamen och jag kan inte låta bli att beundra det. En energidryck lika känd som Coca Cola, det är bra gjort på bara drygt 25 år (Red Bull såg dagens ljus 1987).

Om reklamen hjälpt till? Ja, säkerligen. Om just reklam som Danny MacAskill’s Imaginate hjälpt till? Ingen aning, men coolt är det. Och det tilltalar barnet i mig så mycket att jag känner mig alldeles befriad, ja, kanske till och med en stund så lätt till sinnet som om jag hade vingar.

 

Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.

Kommentera