Håret blir lätt statiskt och tråkigt på vintern. Kylan och den torra luften gör att håret behöver mer fukt för att kännas friskt och fräscht. Nu när håret kan behöva en extra boost efter vintermånaderna tipsar vi om några vårdande hårfavoriter för hela familjen.

Paul Mitchell Moisture Daily 1Paul Mitchell Moisture Instant Moisture Daily –
Fuktgivande schampo och balsam

Schampo som tillför fukt, vitaliserar och skyddar ditt hår mot UVB-strålar. Innehåller Panthenol som tränger in i hårstråna och verkar skyddande. Ger fukt och glans till torrt hår och återfuktar hårbotten utan att göra den fet – passar de flesta hårtyper.

Balsam med verkan som en lättare inpackning och som kan användas varje dag för att tillföra fukt, ge styrka och spänst. Balsamet skyddar, förebygger kluvna toppar, reder ut och ger glans. Innehåller Panthenol som vårdar håret.

Pris ca 250 kr för 300/200 ml

John Frieda Full Repair 1John Frieda Full Repair Strengthen & Restore –
återuppbyggande schampo och balsam

Reparerar och återuppbygger trött hår med stärkande Inca Inchi-olja som är rik på Omega 3. Ger liv till torrt och skadat hår utan att tynga ner.

Pris 99 kr för 250 ml

Paul Mitchell Kids 1

Paul Mitchell Kids Baby Don´t Cry Shampoo –
vårdande schampo som inte irriterar

Paul Mitchells barnschampo är skapat speciellt med tanke på barns ömtåliga hår och hud. Ett schampo som är milt både för hår och hårbotten, med en diskret parfymering.

Schampot svider inte i ögonen och rengör effektivt på första tvätten, så om håret inte är supersmutsigt så räcker det oftast med att tvätta en gång. Produkten är superdryg och räcker väldigt länge.

Rekommenderas inte för färgat hår.

Pris ca 250 kr för 300 ml

Paul Mitchell Blonde 1

Paul Mitchell Forever Blonde Dramatic Repair –
inte bara för blondiner

En balsamspray som stärker och reparerar håret. Den kraftfulla formulan innehåller KerActiveprotein som stärker svagt och slitet hår genom att bygga upp hela hårstrået.

Safflower oleosomes och Macadamiaolja hjälper till att återställa förlorad fukt och näringsämnen, återfuktar varje strå för att ge en antistatisk yta som är lätt att kamma och hantera.

Pris ca 270 kr för 150 ml

The Dude Hair and body 1

Waterclouds The Dude Hair & Body Wash –
En all-in-one flaska med vårdande innehåll

En skonsam och vårdande rengöring för både håret och huden. The Dude Hair and Body Wash är berikad med Macadamia seed oil och Sweet Almond Oil, vilken är en skön vegetabilisk olja, den härstammar från söta mandlar som är berikade på oljor, proteiner, mineraler och vitaminer A, B samt E som skyddar din hud.

Produkten har ett hudnära PH värde vilket gör den extra skonsam mot huden och den återfuktar både hår och hud.

Pris 145 kr för 250 ml

Jag har provat alla dessa produkter själv, förutom barnschampot och The Dude Hair & Body Wash, men jag kan verkligen rekommendera dem alla varmt.

Barnschampot tillsammans med balsamsprayen är helt fantastiskt till vår dotter. Hon tycker inte om att tvätta håret och att få henne att stå kvar efter att vi har sköljt ur schampot är nästintill omöjligt. Därför fungerar det superbra med sprayen som hjälper mot trassligt hår och som verkligen har gjort stor skillnad på fylligheten i hennes hår. Tidigare har håret varit tunt och slitet från när hon sover, men nu är det tjockare och mycket tåligare.

Min man älskar The Dude Hair & Body Wash. Produkten passar honom perfekt, han både tränar och duschar ofta och vill att det ska gå fort. Samtidigt är produkten vårdande och luktar gott. Både jag och maken gillar doften som är manlig men diskret.

Ovannämnda schampon och balsam från Paul Mitchell och John Frieda är fantastiska. Jag har en ganska känslig hårbotten som lätt blir mjällig eller börjar klia. Något som inte känns så fräscht och dessutom syns ganska väl på mitt svarta hår. De här två produktserierna har fungerat jättebra för mig så jag kan verkligen rekommendera dem.

Vad har ni för vårdande hårfavoriter?

Berätta gärna i kommentarsfältet!

Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera