Den här veckan har varit ganska lugn för mig och magen. Jag tror det behövdes lite extra vila för jag har sovit massor, men jag har ändå känt mig öm i kroppen.

De senaste dagarna har huden på magen kliat och känts väldigt spänd. Jag har därför börjat smörja magen med produkter som ska hjälpa huden när den stretchas ut för att rymma den växande bebisen.

Bristningar är genetiskt

Under min förra graviditet fick jag massor med bristningar. Djupa revor i min hud som var mörklila och kliade massor. Den vanligaste frågan jag fick när jag berättade om mina hudbristningar var ”Men smörjde du dig inte?”. Jag blev så himla provocerad av frågan, för visst smörjde jag. Ibland funderar jag på om jag kunde smörjt mer och om det hade gjort någon skillnad.

Var det så att jag använt fel produkter? Eller skulle det blivit mindre bristningar om jag smörjt mer? Kanske, men hur elastisk huden är beror inte på hur mycket man smörjer, utan till största delen på dina gener och även på ålder. Hur mycket huden kan töja sig går inte att påverka så mycket med krämer och oljor, men självklart så är huden mjukare och mer följsam om den är insmord mot om den är snustorr.

Gravid v24 Bristningar

 I början hatade jag mina bristningar

De var så otroligt stora, djupa och mörka. På en hudvårdsmässa fick jag prova på en 10 minuters behandling som skulle ljusa upp mina striae-märken. Flera av de som jobbade i montern kom och ojade sig över hur mycket det syntes på mig och vilket fantastiskt resultat jag skulle få om jag betalade några tusen kronor i månaden för att bli av med dem.

Jag betalade aldrig för någon behandling. Livet gick sin gilla gång och jag tänkte på det mindre och mindre, och med tiden blev bristningarna ljusare och syntes mindre helt utan behandling. Ibland har jag tänkt på bristningarna, men inte så ofta, tills nu när det började klia igen.

Gravid v24 Produkter

Krämer och olja

Jag har smörjt in magen med A-creme fram tills nu. Nu när huden har känts så spänd har jag velat komplettera med hudolja också, det har lugnat huden så att det kliar mindre. Jag har provat två och just nu är min favorit Bio Oil. Den luktar underbart och går snabbt in i huden. Det kommer komma ett produkttest här i magasinet lite senare där jag recenserar oljor och krämer. Håll utkik.

Gravid v24 Helkropp mage

Jag avslutar med en bild på magen och mina bristningar.

Har ni bristningar från när ni var gravida?

Några favoritprodukter som ni använde för att hålla huden mjuk och smidig?

Tipsa gärna i kommentarsfältet.

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

3 COMMENTS

  1. Jag har också massor med bristningar, en påminnelse av det fina man skapat 😉 Jag använde mig också av Bio-oil som var en klar favorit. Jag använder den fortfarande!

  2. Jag trodde länge att jag inte hade några bristningar alls och tänkte att jag hade haft tur (på nåt sätt). Men… jag hade ju inte världens bästa utsikt till området UNDER magen. Där levde min hud ett annat, hemligt liv. Min man visste det hela tiden. Och berättade hur fel jag hade när jag nämnde min gravidmage som på något magiskt sätt inte hade en enda bristning! Snopet.

Kommentera