Ikväll är det invigning och premiär för hamburgerbaren Barrels på Stora Nygatan 20 i Stockholm. Barrels är litet och mysigt, med ett stort bord i barhöjd i centrum för den charmiga K-märkta lokalen.

Barrels premiar Bardisk

Stunder av lycka var på plats under smygpremiären och fick chansen att prova riktigt goda hamburgare och tillbehör.

Konceptet med en ny hamburgerrestaurang känns inte nytt eller spännande i sig, hamburgare som restaurangmat har varit på uppsving ett tag och utbudet av ställen att gå till har ökat. Det unika med Barrels är att allt känns så genomarbetat in på minsta detalj och den genuina barkänslan finns här.

Man känner direkt att Barrels inte är en affärsidé som har hastats fram. Råvarorna och rätterna håller hög kvalité, personalen känns inarbetad och servicen är på topp fast restaurangen inte ens har öppnat ännu.

Namnet Barrels, det engelska ordet för ”tunnor” är valt för att fin dryck alltid lagrades i tunnor förr i tiden. och fin dryck är det som kommer serveras till maten. Gamla Stan har historiskt sett varit fyllt med tunnor under många århundraden och de nya restaurangägarna vill fortsätta hålla på traditionen.

När vi besökte Barrels provade vi inte något av deras fina ölutbud. Men här finns ekologiskt, alkoholfritt eller glutenfritt som urval utöver väl valda kvalitetsöl. Istället provade vi fritz-kola som var riktigt bra, och hade en snygg etikett!

Barrels premiar dryck

Barrels hamburgare är något alldeles speciellt, fantastiskt goda och fräscha.

Köttet mals och kryddas i restaurangen och består av kött från gårdar på Gotland. Brödet är saftigt och burgaren är verkligen en smaksensation i varje tugga. Som tillbehör provade vi både krispiga pommes och utsökta gröna bönor. Jag kan komma tillbaka och bara äta bönorna!

Barrels premiar No1 och green beans

När jag sneglade på menyn såg jag även att det fanns spännande efterrätter att prova. Jag kommer definitivt tillbaka till Stora Nygatan 20 för att prova en ”Chocolate Crunch Burger”.

Barrels premiar stolar
Det finns inget utrymme för barnvagn i lokalen och inga barnstolar. Men de coola tunnorna var roliga ändå.

Vi kan verkligen rekommendera Barrels för den som vill njuta av en riktigt god hamburgare över en öl. Lokalen är mysig och atmosfären härlig, det kan säkert bli ett ställe att vallfärda till för onsdagsölen eller för en AW.

Hur äter ni helst era hamburgare?

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera