Vi tenderar att alltid sträva efter något nytt, något bättre, mer spännande och uppdaterat. Det är en del av evolutionen och självklart bra, men jag kan inte låta bli att slås av att jag och många med mig har svårt att stanna upp och leva i nuet, istället för att ägna oss åt att planera morgondagen.

Perfect Sunday Blommor

Kraven på oss själva blir allt högre och vi låter oss inte nöjas med halvmesyrer, vi ska vara snygga, friska, snabba föräldrar/partners/egna individer. Vi ska träna minst tre gånger i veckan och excellera på arbetet. Vi ska vara goda föräldrar som lägger tid på att umgås med våra barn, som absolut inte kan gå i förskolan mer än ett par timmar varje dag.

Vi ska ha ett perfekt inrett, ständigt nystädat hem och öppna, ljusa ytor. Vi ska odla vår egen ko och baka eget bröd på nyskördad havre, eller nåt. Allt ska vara perfekt, in i minsta detalj, annars är vi inte fullvärdiga människor. Sen får vi inte glömma att vi ska ha egentid och ta hand om oss och njuta av livet nånstans där mittemellan. Ungefär så.

Perfect Sunday Familj

Jag kom på mig själv en helg med att fundera över hur dagen varit.

Vad har vi gjort idag? Vad har vi åstadkommit och hur har vi mått? Jag blev både lite förvånad och ganska nöjd med kroppens spontana svar.

Om vi ser rent objektivt på dagen, vad vi har gjort, så är det; Suttit i soffan och tittat på barnprogram, lagt pussel, gått en promenad, varit på biblioteket och möblerat om i barnens rum.

Men, ser vi på dagen med de emotionella glasögonen på så har dagen innehållit; Kramar, skratt, bus, lugn, solstrålar som leker över ansiktet, frisk luft, spring och hopp, närhet och massor av andra känslor.

Perfect Sunday Parken

En alldeles vanlig söndag. Lite småtråkig och långsam. Men helt perfekt.

Att få vara nära och vara glad och vara frisk. Umgås med personer som är en kär. Göra något tillsammans och dela upplevelser. Ibland räcker det med att stanna upp och bara känna efter. Vara glad för allt som faktiskt finns i ens närhet istället för att jaga efter mer, större, bättre.

Hur har din dag varit?

Johanna Kenas
Johanna Kenas bor med man och två barn i en ständigt föränderlig villa strax utanför Stockholm. För Stunder av lycka skriver hon om inredning, tips och tricks, villaprojekt, nöjen, naglar, mat, barn och familj!

Kommentera