En av mina stora begär är jordnötssmör, jag älskar det! Jag har det på gröten på morgonen, på mackan, till bananen eller bara en sked när energin dalar. Jag har haft det här beroendet ganska länge nu och jordnötssmör har blivit en del av min vardag.

Problemet var att när jag kom till den lilla ön Anguilla i Karibien så kunde jag inte hitta ett enda jordnötssmör som inte innehöll socker. Butikerna kunde ha en hel vägg med jordnötssmör som jag frenetiskt kollade igenom utan att hitta en enda som inte var sötad. Flera gånger fick jag lämna butikerna besviken och nedstämd över att jag känt mig tvungen att köpa ett jordnötssmör som hade socker i sig, för hur skulle jag kunna överleva 5 veckor utan jordnötssmör?

Peanut Butter Happy

Veckorna gick och jag åt mitt sockriga jordnötssmör på morgonen och kände mig inte alls nöjd med livet, tänk att kosten påverkar en så mycket. Tills den dag jag kom på att jag kunde göra eget jordnötssmör. Varför hade jag inte kommit på det tidigare? Jag skuttade iväg till affären, köpte en påse jordnötter, lånade grannens mixer och mixade ihop ett alldeles eget osockrat jordnötssmör. Det är verkligen så enkelt som det låter!

Peanut Butter Mixer and Nuts

Gör eget jordnötssmör

Du behöver:

En mixer eller stavmixer
Jordnötter
En burk att lägga jordnötssmöret i

Gör så här:

Mixa jordnötterna ordentligt tills de blir riktigt finfördelade. Om du vill ha små bitar i ditt jordnötssmör så tar du upp en del av smeten innan du fortsätter att mixa jordnötssmöret helt slätt. Efter ett tag kommer nötterna släppa ifrån sig oljan och bli riktigt krämig och len.

Peanut Butter Mixer

Vips så har du gjort eget jordnötssmör. Mitt jordnötssmör blev lite torrare än vad jag hade hoppats på, men jag är superglad för mitt osockrade jordnötssmör, och min gröt på morgonen är nu helt underbart god!

Emma älskar att vara aktiv och har hållit på med sport sedan barnsben. Emma jobbar i den glamorösa TV-branschen, bland annat med dokusåpan Big Brother. Hon är extremt envis, skrattar mycket och har en smittande positiv syn på livet. Hon tränar och instruerar i kampsport, älskar äventyr, snowboard och är en inbiten chokladfantast.

Kommentera