Förra veckans ömhet i kroppen var ingenting mot den här veckans gravidkrämpor. Det är väl nu det börjar ordentligt, för nu känner jag av att jag har börjat få foglossning, huu!

I min förra graviditet hade jag knappt någon foglossning alls och nu vill jag inte gå en dag utan stödunderkläder som lyfter och stödjer upp magen. Den här veckan har jag promenerat och varit ute väldigt mycket, så kanske har det blivit värre med foglossningarna på grund av det, men jag vill inte känna mig begränsad i min rörlighet redan nu när det är så himla långt kvar på graviditeten.

Gravid vecka 25 Collage
Kul att vara ute på språng och träffa människor. Här i butiken Ombonat i Bromma.

Mardrömmar och sendrag

På nätterna vaknar jag ofta med sendrag nu. Jag hade helt glömt bort den krämpan från min tidigare graviditet, men jag kommer ihåg nu att jag ofta vaknade med sendrag även då. Det är verkligen ett hemskt sätt att vakna, genom att ha ont i hela vaden och så ska man försöka sträcka ut muskeln så det släpper. Tur att jag har en snäll man jag kan väcka och som hjälper mig när jag skriker.

Det finns inte så mycket att göra åt sendrag tyvärr, men man kan stretcha förebyggande och dricka vatten. Det är lättare att få sendrag om man är lite uttorkad eller om man har överansträngt sig tidigare.

För någon natt sedan drömde jag om förlossningen för första gången.

Jag drömde att jag hade förlossningen på egen hand och att jag efteråt tappade bort bebisen och min treåring om vartannat. När jag hittat den ena, så var den andra borta. Vaknade och kände mig helt panikslagen.

Har du drömt mardrömmar om förlossningen eller om hur det blir efteråt?

Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera