Har du också suttit med telefonen på tunnelbanan och känt att någon kikar lite diskret vad du pysslar med? Jag har ofta känt att någon som stått eller suttit bredvid mig har sneglat lite mot mobilen för att se vad man gör.

När man som jag ofta läser mail, och då speciellt jobbmail, så är det inte alltid så lämpligt om någon obehörig ser vad som står på min skärm. Dessutom använder jag ofta bank-appen vilket egentligen är ännu känsligare.

Därför har jag provat ett insynsskydd som man sätter på mobilens skärm, som gör att den som sitter bredvid inte ser mer än en svart skärm.

3M Privacy Screen Protector

Själva skyddsplasten var anpassad efter just min mobiltelefonmodell, iPhone 6 Plus, och skyddet var ganska lätt att sätta dit. Det klurigaste var nästan att få det rakt och precis där jag ville. Några få små luftbubblor blev det ,trots att man hade en litet skrapverktyg att pressa ut luftbubblor med.

Eftersom jag inte har så bra tålamod så lät jag några bubblor vara kvar. Detta stör dock inte mig. Den enda nackdelen jag märkt var att jag i början tyckte mobilen inte riktigt kände mina skärmtryckningar när jag skulle skriva saker. Men bara en stund senare hade jag vant mig och kunde skriva flera mail utan problem. En bra sak är att det lätt går att rengöra ytorna med den medföljande putsduken, den använde jag innan appliceringen av skyddet.

Så för er som har känslig information, jobbar med telefonerna eller som jag, använder bank-appen så är detta perfekt. Att det dessutom skyddar mot repor är bara ytterligare ett plus.

Det märke som jag provat heter 3M Privacy Filter och det har fungerat bra för mig under provperioden. Jag känner mig lite säkrare med mitt mailande, speciellt som jag har en så stor smartphone, så syns det man gör extra mycket utan skyddet. 3M Privacy Filter finns för mobiltelefoner, surfplattor och datorskärmar.

Oroar ni er för att andra kan se hemlig information på er telefon?

Kommentera