Att göra något hela familjen, utomhus, det händer inte så ofta i vår familj, i alla fall inte vintertid. Förra helgen så frågade barnens mormor och morfar om vi ville följa med och grilla korv. De tänkte åka en tur med sin husbil och ville ha lite trevligt sällskap.

Vi hade bestämt att Melvins kompis skulle komma hem till oss, men vi insåg plötsligt att istället för ett lekland eller bio, som vi planerat, så passade det perfekt att åka iväg till en härlig skogsplats för lite grillning.

Uteaktivitet Elda

Vi klädde barnen varmt; till och med vi föräldrar hade varma byxor och jackor under utflykten. Vi åkte iväg till ett mysigt ställe som heter Helgö. Det ligger precis vid havet så det blåste en hel del, men när vi kom hade min pappa fått igång en brasa. Grillpinnar fanns på platsen och även ett galler för de som hellre vill lägga korven där istället för att hålla i en grillpinne.

Uteaktivitet Brothers

De stora barnen gick på upptäcksfärd ned till stranden, spanade in toaletterna och gick på en skogspromenad. Perfekt aktivitet för dem att kunna springa av sig massa energi.

Uteaktivitet Grilla

Sen grillade vi korv och fikade innan vi åkte hemåt igen. Vi var noggranna med att släcka elden efter oss.

När vi kom hem kände vi oss piggare av den friska luften, men lite frusna.  För trots 5 grader varmt och varma kläder så blev vi lite kalla då det blåste en del. Det känns dock lite bättre att krypa upp i soffan med en filt efter en dag fylld med aktiviteter och frisk luft.

Här kan man få hjälp att hitta fasta grillplatser i Stockholmsområdet, samt läsa om de regler som finns vid grillning utomhus.

 Brukar ni vara ute och grilla mycket vintertid?

Kommentera