Min recension av Bellefleur Zinfandel hann inte mycket mer än komma ut förrän Wine Team kom med en kommentar till de frågetecken jag haft runt vinet. Först talar jag på telefon med trevliga Kristin på Wine Team, sedan kommer ett mail med förtydligande information.

Att väldigt lite kommer upp om vinet vid en googling beror enligt Kristin på att vinet är så nytt och än så länge bara finns i Sverige. På telefon har då Kristin sagt att ”Ja, vinet är ju lite hemligt”. Jag har aldrig varit med om maken, men visst, så kanske det kan vara. Här är Kristins brev:

stunder-brev-wine-team-jesper-odelius-dennis-pattonDennis Patton

Vem är då Dennis Patton? Ja, det verkar som en högprofilerad winemaker. Han jämförs med Robert Mondavi av en vinjournalist på nätet.

En winemaker deltar i produktionen av vin. Duktiga winemakers flyger runt jorden och viftar med trollspöet och lyfter ibland mediokra jordbruksprodukter till vad som blir erkända viner.

En viktig del i winemaking är att välja rätt druvor från rätt jordar och att övervaka druvornas mognad. Den delen verkar intressera Dennis Patton, som före han slog in på vin arbetade med ekologisk frukt och grönsaker. Det tycker jag pekar på en passion för gröna, sunda, kretsloppsanpassade val där vägen delar sig. För en lång väg är det alltid fram till en bra vinprodukt.

Jag ska försöka få en intervju med Dennis Patton, som jag fick med Randall Grahm, ikonen inom moderna amerikanska viner och oortodox winemaking. Också Randall Grahm är mycket intresserad av ekologi och biodynamisk odling.

Vilket vin provade jag?

Bellefleur Zinfandel 2013, USA, beställningssortimentet. Skruvkork, 115 kr för 75 cl.

[divider]Läs Jespers recension här[/divider]

Jesper Odelius
Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.

Kommentera