Vallby Friluftsmuseum Hus

Idag var det bestämt att vi skulle lämna vår dotter Smillas nappar i nappträdet på Västerås minidjurpark, Vallby Friluftsmuseum. Att det blev just idag var bestämt sedan tidigare eftersom vi var lediga hela familjen samtidigt, vilket inte händer så ofta.

Igår skrev jag om att vi bestämt att Smilla skulle sluta med nappen. Det har faktiskt gått rätt så smärtfritt och jag är riktigt imponerad av henne. Så idag trotsade vi regn och rusk och gav oss iväg på utflykt. Vi var alla på väldigt gott humör trots det tråkiga vädret. Smilla var jättenöjd för hon fick använda sitt rosa paraply.

Vallby Friluftsmuseum Getter

När vi kom till parken möttes vi av några getter som stod och tuggade på kvistar. Smilla var dock väldigt målmedveten och gick direkt mot ”Nappträdet”. Vi stod en stund och tittade på alla nappar som hängde i trädet och Smilla konstaterade att hon inte behövde napparna längre och att någon annan kunde få dem som behövde dem mer. I det här fallet var ”någon annan” parkens djurbebisar.

Smillas pappa fick äran att hänga upp napparna i trädet, sedan sa vi hejdå till napparna och så gick vi vidare för att titta på alla djuren.

Vallby Friluftsmuseum Nappar

Vi började med att gå till hästhagen, men hästarna stod i vindskyddet så det var lite svårt för Smilla att se dem. Grisarna var mycket roligare, de grymtade lite på oss när vi närmade oss, så vi stod och pratade med dem en stund innan vi gick vidare.

Vallby Friluftsmuseum Gris

Wärdshuset Gaggeska gården

Vallby Friluftsmuseet Gasseska garden

Till lunch hade vi lovat Smilla pannkakor så vi stannade till på Gaggeska gården som är parkens restaurang. Värdshuset är gammalt och rustikt med trevlig personal och riktigt god mat. Att helheten är så mysig gör att det känns värt att åka hit även om vädret är lite trist. Smilla fick sina pannkakor till lunch och vi vuxna valde oxfilé med rödvinssås.

I lunchen ingick även salladsbuffé, soppa och nybakat bröd som var fantastiskt gott. Det ingick även kaffe/te och kaka till efterrätt, idag kunde man välja på rabarberkaka eller kolakaka. Vi blev sittande ett bra tag och åt, pratade och bara hade det mysigt. När vi var mätta och nöjda bar det av ut i rusket igen, medan vi suttit inne i värmen hade regnet bytts ut mot snö!

Vallby Friluftsmuseum Mat

Trots snön stannade vi en liten stund till och tittade på de fina gamla husen. Rakt över från restaurangen Gaggeska gården finns en gammal arbetarbostad som man kan gå in och kika i. Där kan man se hur det såg ut vid sekelskiftet och läsa om familjerna som bott i huset tidigare. Efter att Smilla fått titta runt en stund var det dags att bege sig mot bilen och köra hemåt.

Dagen var verkligen lyckad och vi är himla stolta över Smilla som klarade att lämna ifrån sig sina käraste nappar.

Hur gjorde ni när era barn slutade med napp?

1 COMMENT

Kommentera