Ibland håller man fast vid gamla favoritprodukter. Jag hade en riktigt bra ögonmakeup-rengöring från Mary Kay. Även efter att flaskan var slut sparade jag förpackningen så att jag skulle komma ihåg att köpa en ny vid tillfälle.

Eye Make Up Remover Header

Min gamla favorit har varit Mary Kays Oil Free Eye Make Up Remover. En vätska i två skikt som man skakar ihop innan man häller ut lite på en bomullsrondell och håller mot ögonlocken. Jag som har linser och väldigt känsliga ögon har kunnat använda den här rengöringen utan problem. Inget som sved eller irriterade även om vätskan kom i kontakt med ögat, dessutom så lossnade vattenfast smink hur lätt som helst utan att jag behövde gnugga mot huden.

Nackdelen med Mary Kays produkter är att de måste köpas via en av deras säljare, därför blev det aldrig av att jag köpte en ny när den gamla tog slut. Jag sparade dock flaskan för att inte glömma bort att köpa om jag fick chansen.

En annan stor nackdel är att det är otydligt vad för ingredienser som finns i produkten. Det finns ingen ingredienslista vare sig på flaskan eller på Mary Kays hemsida. På nätet går det att hitta ingredienslistor som användare verkar ha skrivit av i recensioner, men det skulle kännas tryggare om innehållsförteckningen fanns lättare tillgänglig.

Eye Make Up Remover RitualsNär jag nyligen besökte Rituals så såg jag att de hade en liknande produkt, Rituals Mild Eye Make-Up Remover, för 105 kronor. Rengöringen är också i två vätskeskikt som ska skakas ihop i flaskan innan den används på samma sätt som Mary Kay rengöringen. Rituals ögonmakeup rengöring innehåller lotusblomma och riskliolja, så den är inte oljefri, formulan är däremot väldigt lätt på huden och den känns inte oljig alls vid användning. Det känns också tryggt att ingredienserna är tydligt utskrivna både på hemsida och på flaskan.

Jag tycker Rituals ögonmakeup rengöring är en värdig ersättare till min gamla flaska från Mary Kay.

Äntligen åker den gamla tomma flaskan i sopkorgen, Mary Kay har till och med hunnit komma med en helt ny förpackning på sin rengöring medan jag sparade den gamla tomma flaskan i skåpet. Förhoppningsvis behöver jag inte spara på min Ritualsförpackning, deras butiker finns lite överallt nu så det är bara att köpa en ny när flaskan tagit slut.

Eye Make Up Remover Nivea
Budget tipset!

Nivea har också lanserat en liknande produkt, Nivea Double Effect Eye make-up Remover, för 55 kronor. Removern klarar att ta bort riktigt hårt sittande vattenfasta produkter och är skonsam mot det känsliga området kring ögonen. Precis som Mary Kay och Rituals produkterna så är lösningen i två skikt. Produkten ska kunna användas även om man har kontaktlinser i vilket jag personligen tycker är riktigt bra.

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera