Stunder av Lyckas redaktör Marie är gravid i sjätte månaden och magen börjar kännas tung och otymplig. Här testar hon Carriwells stödprodukter för gravida under några intensiva dagar i London.

När magen börjar bli större, vilket gick förvånansvärt snabbt under andra graviditeten, så är det skönt med stödjande underkläder närmast kroppen som inte skaver eller skär in. Det är också skönt med lite extra stöd för magen och ryggen vilket Carriwells gravidsortiment har utvecklats för att ge extra stöd till.

Stödtrosa

Carriwell Gravidtrosa
Carriwells stödtrosa för gravida finns i svart och vitt och är gjord helt utan sömmar. Trosan går upp högt över magen och sitter kvar utan att hasa ner under dagen. Stödtrosan ger ett lättare stöd både för ryggen och under magen tack vare mjuk resår som lyfter och stödjer magen underifrån.

De här trosorna ger ett lagom vardagsstöd för mig just nu. Att sätta på sig dem känns skönt för magen och de är så mjuka och bekväma att jag inte känner något behov att ta av dem när jag ska sova eller vill känna mig avslappnad. Det är skönt att de täcker hela magen, för det känns lite mer ”tryggt” att inte ha magen helt blottad.
Carriwell Gravidtrosa compare
Jag använde Carriwells gravidtrosor redan under min förra graviditet. Inför resan rotade jag fram mina gamla gravidtrosor som jag köpte för snart tre år sedan. De fungerar fortfarande riktigt bra, även om man kan se att modellen har utvecklats något och att den stödjande resåren inte är så uttänjd på de nya trosorna, till höger. Jag tycker också att de nya trosorna ger ett bättra stöd för att resårstödet lägger sig längre ner under magen och stödet är utformat med en djupare kurva.

Jag kan definitivt rekommendera gravidtrosan från när magen börjar kännas lite tung. Lite senare i graviditeten så kan stödet behöva kompletteras med ett lite mer kraftigt stöd. Men jag är övertygad om att många klarar sig enbart med det här stödet om man inte har så mycket problem med exempelvis foglossningar.

Pris ca 165 kr.

Stödlinne

Carriwell Gravidlinne Collage
Stödlinnet är, precis som gravidtrosan, helt sömlös. Linnet finns i svart och vitt och kombinerar funktionen av BH och mjukt magstöd. Jag har ganska liten byst, så för mig passade stödlinnet bra, jag vet inte om linnet ger tillräckligt stöd för någon som behöver extra stöd för axlar och rygg i vanliga fall.

Det här stödlinnet är som ett kompressionsplagg för gravida. Jag älskar det! På bilden håller jag upp armen för att visa hur sömmarna går, så kroppsformen blir lite ändrad, men ni ser hur linnet ger extra stöd under brösten och magen. Eftersom resårstödet sträcker sig hela vägen bak, och kan stödja längst med hela ryggen så hjälper linnet med hållningen och ger extra stöd.

På kvällarna när jag satt ner i någon lite djupare soffa eller lite framåtlutad på en stol så kunde jag uppleva att linnets nedre resår skar in lite under magen nära ljumskarna. Kanske blev det för mycket att ha både linnet och trosorna i just de sittställningarna.

Stödlinnet tillsammans med stödtrosan kan kännas lite kaka på kaka en varm sommardag, men så länge det inte blir för varmt i kläderna ger de ett oväntat bra stöd tillsammans. Jag trodde stödlinnet skulle åka upp över magen och korva sig vid bysten, men det sitter där det ska och lyftet för magen är riktigt bra. Eftersom man drar ned linnet över magen så blir det lite extra lyft uppåt och en avlastning som känns direkt. Ett helt underbart stöd!

Pris ca 299 kr.

Justerbart över-magen-stödbälte

Carriwell Supportbelt Collage
Carriwells senaste stödprodukt är ett justerbart stödbälte med tyg över magen. Man fäster stödbältet i ryggslutet genom att dra åt två flärpar med kardborre på ryggen. Stödbältet är, till skillnad från linnet och trosorna, ett stadigt och fast band.

Det är lätt att justera hur hårt eller löst bandet ska sitta genom att lossa på kardborrebanden och dra åt eller släppa efter. Eftersom banden i ryggen går omlott och igenom varandra så är det lätt att göra själv. Stödbältet knakade lite i sömmarna när jag drog åt det och först blev jag orolig att jag drog för mycket så att det gick sönder. Men efter en noggrann inspektion så hittade jag inte något trasigt på bältet.

Jag använde stödbältet hela tiden när vi var ute på Londons gator och gick. Innan resan har jag haft ordentligt ont i mitt bäcken och fogarna. Jag upplever att när bältet är ordentligt åtdraget så trycks höfterna ihop och foglossningsbesvären lindrades rejält, däremot blev jag oftare kissnödig.

Jag tycker att effekten av att ha använd stödbältet under dagen gör att jag har mycket mindre ont när jag sover.

Pris ca 329 kr.

Sammanfattning

Från att ha gått från mina gamla vanliga underkläder, som skurit in och varit obekväma, så har min kropp blivit förälskad i att få extra stöd. Jag blir nästan lite ilsk eller nedslagen om det inte finns rena gravidtrosor, måste definitivt köpa fler. För mig har välmående-nivån höjts ordentligt, särskilt att jag upplever att mina foglossningsbesvär blivit mildare.

På resan till London då jag utsatte kroppen för lite extra påfrestningar var det extra skönt med bra stöd. Carriwells stödunderkläder tillsammans med bra stödstrumpor gjorde att jag klarade resan!

Initialt behöver man kanske inte alla dessa produkter, men att investera i dem allteftersom graviditeten fortskrider är något jag absolut kan rekommendera.

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

1 COMMENT

Kommentera