Min första kull med heliga birmor fick jag i november 2013. Det blev början på mitt liv som kattuppfödare. Jag fick möjlighet att para min Vanilj med snyggingen Strokkur af Island och hela tiden hoppades jag att vi skulle få en blåmaskad tjej. Jag hade redan bestämt mig för att om det blev så, så skulle jag behålla henne i avel.
Kattungar newborn
Jag hade tur jag fick tre underbara kattungar, Maräng – en hona, Muffins – hane, som numera heter Valle, och Mazarin – hona, som kallas Mazzy. De tre syskonen var helt olika i sättet. Maräng var väldigt lik sin mamma och kunde i stunder leka helt för sig själv. Hon kunde konsten att roa sig och sina syskon. Valle och Mazzy tävlade om min uppmärksamhet och Valle var väl den som egentligen kom mig närmast under kattungetiden. Han lämnade inte min sida utan ville vara exakt där jag var hela tiden.
Kattungar 1
Jag hade tur då både förlossningen och uppväxttiden gick väldigt bra för alla katterna. Allt gick smärtfritt och väldigt enkelt. Det var lite svårt att lämna ifrån sig de små när det var dags, men som tur var hamnade de i helt perfekta hem.
Kattungar 2
Maräng bor i Göteborg med en helt underbar familj och är så ompysslad. Hon är prinsessan och får all den uppmärksamhet som hon vill ha. Valle bor i Stockholm och är gullepojken som blir precis så bortskämd som han skall vara. Han kan inte ha det bättre.

 

Att placera ut kattungar är inte alltid så enkelt, men för mig handlar det om att placera rätt katt till rätt familj. Hittills har det gått riktigt bra. Vilket känns skönt för mig som uppfödare.

 

Mazarin stannade kvar hemma hos mig och har periodvis haft det lite svårt då Vanilj inte riktigt ville acceptera henne som en annan fertil hona, men nu funkar det bra. Hon är väldigt lik sin pappa. Hon har ärvt både utseende och beteende. Det hon har fått från sin mamma är sin envishet. Hon är en riktig liten primadonna.
Kattungar 3

Nu har jag presenterat alla mina tjejer.

Har ni katter eller funderar på att skaffa katt så får ni gärna ställa frågor så skall jag försöka svara så gott jag kan.

Suzanne Fors arbetar som digital strateg och illustratör. Hon älskar och fotografera och rita och bor på Tyresö utanför Stockholm, tillsammans med sina älskade katter. Sedan 2013 är Suzanne också kattuppfödare av Helig Birma.

Kommentera