Nu är det snart dags för påskledigt för många barn och kanske vill ni hitta på något tillsammans med familjen? Stunder av Lyckas skribent Anna Karlsson besökte Polismuseet med sina två barn och en kompis och hennes dotter.

Roligt för olika åldrar.

Våra barn var mellan 1,5 och 7 år och trots spannet i ålder så hade alla barnen superkul. I början hade jag en liten vision om att få kika runt på museet, men när barnen kom in i entrén så var det full fart in på lekdelen av museet och där fastnade vi. Polismuseet Motorcykel

Barnen hade superkul därinne. Det gjordes anrop, provkördes polisbil och motorcykel och ritades. Felix som är helt frälst på bilar hängde ganska länge ute i entrén, där de hade en gammal polisbil, men sen var det full rulle även på honom inne på lekdelen.

Polismuseet Leker

Guidad visning för barn.

Museet har barnvisningen ”Polis, Polis” på lördagar och söndagar kl 12.00, så nästa gång vi besöker museet tänker vi åka dit på en helg. Är vädret fint så har de även trampbilar man kan hyra och så kan barnen leka på trafiklekplatsen utanför museet.

Polismuseet Polisbil

Den enda nackdelen med museet är att de inte har något café med fikabröd och enklare luncher. I museet finns dock en liten del med bord och stolar och en automat där man kan köpa enklare fikabröd och varma/kalla drycker samt godis. Nu ligger i och för sig Tekniska Museet precis bredvid och där finns det en restaurang tillgänglig.

Men vill ni besöka ett litet och trevligt museum så kan jag varmt rekommendera Polismuseet.

Museet ligger ju även placerat tillsammans med flera andra muséer ute på Djurgården, så för den som har flera olika viljor att tillfredställa så finns alternativ. Man kan även passa på att ta en lång promenad ute på Djurgården om man känner för det.

Polismuseet Lekyta

Har ni besökt Polismuseet? Vad tyckte ni om det?

Kommentera gärna!

2 COMMENTS

  1. Hej
    Vi har precis besökt Polismuseet efter å ha läst ditt inlägg. Vi vuxna tyckte nog att museet kunde ha gjort även mer ut av sitt polisimage, men barnen mellan 1-4 tyckte det var kul, även påskteatern (där vuxna inte kunde följa med) var superbra sa de två stora barnen. Det vi vuxna tyckte om var att fikaområdet var synlig = hålls rent och trevligt, gratis garderobskåp och avgränsad lekområde så de minsta också kunde springa utan att övervakas 100%. Måste nog tillbaka en dag med bra väder för att prova trampbilerna.
    Kan vi få utmana dig till Medeltidsmuseet??

    • Hej Tina! Vad kul att vi kunde inspirera er att åka dit. Jag kan hålla med dig om att själva museidelen skulle kunna göras lite annorlunda. Vi hann ju knappt kika där men det jag såg var mest gamla uniformer. Har dock för mig att det skall finnas ett annat rum där man kan läsa om olika brott/hemskheter, det fanns i alla fall i min ungdom (nu låter det som jag är urgammal) om jag inte minns fel. Men för barnen är det verkligen toppen.

      Medeltidsmuseet låter verkligen spännande. Jag skulle uppskatta det, det är jag säker på. Det ligger nog lite andra museum före det just nu. Önskemål från min snart 8-åring är Vasamuseet och sen skulle jag vilja åka till tekniska och historiska museet. Men håll utkik, det kommer säkerligen rapporteras om fler museum och aktiviteter här framöver.

Kommentera