Efter att ha vabbat med en hostig men pigg 2,5-åring, som vägrat äta i snart en vecka, så var det dags att ta till det tunga artilleriet. Banangröten!

Banangrot Lite Banan

Banangröten är ingen raketforskning, men den är väldigt bra tips att prova när det verkar som att allt annat inte fungerar. Den tar marginellt längre tid att laga än vanlig havregrynsgröt, men den är värd tiden och den lilla extra ansträngningen det krävs för att röra i kastrullen så att den inte bränns vid.

Banangrot Ingredienser

Ingredienser:

Mjölk
Havregryn
Bananer

Beräkna två delar mjölk och en del havregryn och ca 1 banan per portion, men ju fler desto bättre.

1 portion = 1 dl havregryn och 2 dl mjölk

2 portioner = 2 dl havregryn och 4 dl mjölk

För fler portioner är det bara att addera på så många portioner som behövs. Jag har provat receptet upp till 12 portioner i samma kastrull, och det blir lika bra mycket som lite.

Banangrot Banan

Gör så här:

Häll i mjölk och havregryn i en tjockbottnad kastrull. Rör runt i kastrullen HELA tiden, så att inte mjölken bränns vid. Värm på medelhög värme tills gröten kokat upp.
Rör i hackad banan. Det gör inget om bananen är lite brun och ful, ju mosigare desto bättre. Har du bara gröna bananer hemma kan man klämma lite på dem så att det blir lite mosiga innan man skär upp dem.
Sänk sedan till låg temperatur och låt småputtra tills grynen mjuknat till färdig gröt.
Servera med lite skivad banan, lite sylt och färska bär.

Banangrot Header

Supermumsigt för ömtåliga magar som behöver få i sig lite energi.

Banangrot Liten Hjalper

 

[divider]Mer grötinspiration[/divider]

Stunder Grahamsgrot

Grahamsgröt för själen

Flytande föda För snart tre veckor sedan gjorde jag en operation av käken och sedan dess har jag gått runt och varit ständigt hungrig och lite illamående. Mycket beroende på att jag tagit starka…
Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera