Jag hittade ett gammalt påbörjat pyssel ute i garaget nu när det blev lite varmt ute. Egentligen påbörjade jag att fixa till den här lilla hyllan i höstas, men den lades på is eftersom man behöver vara utomhus och pyssla. Nu när det känns som vår i luften så kom inspirationen tillbaka.

Minibokhylla klar

Den här lilla minihyllan, som jag har fixat till, har min man haft i sitt barnrum. Dessutom är alla små glasprydnader från hans barnrum med. Jag tycker det är så roligt när man kan kombinera återbruk med gamla barndomsfavoriter; nostalgi. Nu får sakerna nytt liv i vår dotters rum.

Minihyllan var från början i furu och jag saknar tyvärr bild på den, eftersom jag glömde att ta en före-bild innan jag tog fram sprayburken i höstas.

Detta behöver du:
Liten hylla
Sprayfärg
Hobbylim
Tapeter eller annat fint papper

Gör så här:

Börja med att göra rent hyllan, förarbetet ger den slutliga finishen. Finns det nå ojämnheter så slipa till dessa.

Minibokhylla preparations

Spraya sedan hyllan med vit sprayfärg i många tunna lager. Eftersom träet suger åt sig färgen blir det många lager, men om man sprayar för tjockt så rinner färgen lätt, så ha tålamod så blir slutresultatet snyggare.

Minibokhylla spraycolor

 

Minibokhylla soltorka
Hyllan får torka lite i vårvädret mellan sprayningarna.

Mät ut och klipp till tapetbitar. Ett tips är att lägga ut alla bitarna innan man limmar fast dem för att se vilken tapet som ska sitta vart!

Minibokhylla papper

Klistra fast tapetbitarna, låt torka och fyll sedan din fina hylla med älskade småprylar.

Minibokhylla limma

Minibokhylla klar
Klart! Hyllan hänger på väggen och är fylld av små fina minnen.

Kommentera