För någon vecka sedan kände vi att det var dags att börja planera för vad vi vill ha i vår trädgård under sommaren.

Eftersom vi är rätt så nya med trädgård så har vi valt att börja lite försiktigt med odling i pallkragar. Vi har inte hunnit köpa dem ännu, men det är lite att fixa med innan det är dags att plantera ute.

Odla gronsaker Header

Det vi har gjort nu är att förkultivera (förså) plantor att sätta ut. Vi kommer att har 4 dubbla pallkragar. I den första ska vi ha örter och kryddor, i den andra ska vi ha potatis och morot, den tredje fylls med jordgubbar och smultron. Den fjärde har vi inte riktigt bestämt vad vi ska ha i ännu, men vi funderar på västeråsgurka och ärtor.

Odla gronsaker Seeds

Det som vi valt att förså är persilja, basilika, gräslök, oregano och paprika.
Efter en vecka har alla växter börjat gro, alla utom paprikan, hoppas på att den också dyker upp snart!

Att odla fröer med barnen är något som kan vara kul att göra tillsammans.

Efter att fröerna är sådda så kan man titta till dem och se vad det är som händer i det lilla växthuset. Varje morgon står min dotter och tittar ner i lådan och ser om det vuxit något. Det var hon som såg när de första växterna börjat komma upp och lyckan var total!

Odla gronsaker Placering

Ett tips! Se till att jorden är ordentligt fuktig och placera sådden ljust, undvik den starkaste solen!

Återkommer i sommar och berättar hur det går med odlingsprojektet.

Kommentera