Jag har letat efter en perfekt liten kille som skall förgylla vårt hem och vår lilla uppfödning. Nu har han äntligen kommit. Lilla Popcorn, eller SE*Stellanis Bugatti som han heter egentligen. Han har täckningen lila tabby och är helt underbar.

Skillnaden mellan hur jag valde familjemedlem nu och för tre år sedan när jag skulle välja Choklad och Vanilj är helt olika. Då var jag sällskapsköpare och då var det viktigast för mig hur katten såg ut och att hon gillade mig. Nu är det lite mer planering och tanke bakom. Eftersom jag har en liten uppfödning så är det viktigt att min avelskille även har rätt markeringar för utställning.
Popcorn
Jag gillar ju kattutställningar, tyvärr är inte mina katter lika förtjusta som jag. Mazarin har dock börja lära sig och har på de senaste utställningarna varit jätteduktig. Så ett av mina kriterier för ny katt var att han även skulle passa för utställning. Även om han är såld för avel så kan ju ingen garantera att det kommer fungera, så då kan jag ha honom kvar för  och behöver på så sätt inte fundera på omplacering.

Mutad med ugnsbakad kyckling

Tillbaka till Popcorn som nu har bott hos oss i två veckor. Han har haft separationsångest och han har inte haft någon vidare aptit. Jag har provat allt men det är bara lite torrfoder som har varit lockande. Lite Orijen treats har också varit okej. Sedan har han druckit vatten. Men förra veckan så fick han smaka lite ugnsbakad kyckling och det gillade han så efter det åkte jag och köpte en påse med fryst kycklingfilé som jag ugnsbakade till honom. Nu äter han som bara den. Han äter även torrfoder, men jag har upptäckt att han inte äter lika fort som tjejerna, så han blir stressad av att äta samtidigt som dem.

Matro med egen matstation

Nu har Popcorn fått en egen matstation med torrfoder på nedervåningen och det fungerar väldigt bra. Nu äter han mycket mer än tidigare. Jag hoppas att detta även betyder att han börjar anpassa sig och trivs hos oss. Det kan ju ta ett par veckor innan han hunnit acklimatisera sig till sin nya miljö.
Under hela tiden har Popcorn varit busig och vill gärna leka. De första dagarna fräste de stora tjejerna åt honom och det tyckte han inte alls var så kul. Då ville han vara mycket med mig. Nu leker han en hel del med de andra. Mest med Mazarin och Vanilj. Choklad och Popcorn har inte riktigt hittat varandra än.
De nosar på varandra utan fräs men de hänger inte på samma sätt som de andra. Så nu har ni även fått träffa min sista familjemedlem.
Popcorn Play
Suzanne Fors arbetar som digital strateg och illustratör. Hon älskar och fotografera och rita och bor på Tyresö utanför Stockholm, tillsammans med sina älskade katter. Sedan 2013 är Suzanne också kattuppfödare av Helig Birma.

2 COMMENTS

    • @Sandora Va kul att du gillar dem 😉 Jag älskar godsaker så det är temat på namnen på mina katter och kattungar 🙂

Kommentera