I Sverige firar vi Mors Dag sista söndagen i maj, men våra grannländer Finland och Danmark har firat sina mödrar idag.

Ibland kan temadagar kännas alldeles för kommersiella och till viss del kan butiker och företag förstöra känslan av det man egentligen vill fira. Som mamma till en snart tre-åring har jag ännu inte upplevt några morsdagsinitiativ från dottern, men om och när det händer kommer jag bli själavarm och lycklig oavsett om det är ett kommersiellt jippo eller inte.

Här är en väldigt fin kortfilm producerad av smyckesmärket Pandora. Budskapet är vackert även om det är ett företag som står bakom det.

Personligen tycker jag att det viktigaste är att uppskatta tanken på att någon försökt göra något fint för att man ska bli glad, oavsett om det är en trisslott, en blomma eller kanske bara ett sms som visar att någon brytt sig. Jag tror att det är viktigt att inte titta på vad andra lägger upp för bilder i sociala medier, utan istället fokusera på det fina som ordnats för just dig. I år kanske det händer för mig, (med lite hjälp från pappa) eller så händer det om 5 år.

Den här kortfilmen fick mig att gråta som ett barn (gravidhormoner??!) men också känslan över att inte glömma bort att säga till våra nära och kära att vi älskar dem.

LOVE-inspiration från Johan Bülow

Lagom till dagens danska Mors Dagsfirande kom det inspiration från den danska Lakritskongen Johan Bülow. Han skickade LOVE, ren lakritskärlek som jag hade blivit väldigt glad över att få i Mors Dagspresent. Mjuk lakrits, täckt av vit choklad och rullad i jordgubbspuder.

LOVE Inspiration

Kommentera och vinn!!

Självklart vill vi dela vår LOVE med er läsare och en av er kommer vinna en burk med LOVE, levererad innan den 31 maj! Det enda du behöver göra för att vara med och tävla är att berätta för oss hur du skulle vilja fira eller vilja bli firad på Mors Dag.

Tävlingen avslutas 24 maj 24.00!

LOVE Kommentera

Lycka till! <3

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

13 COMMENTS

 1. Jag önskar en fin solig dag för min älskade mamma 🙂
  en dag som hela familjen ska uppmärksamma
  Det blir en mysig lunch med mycket plock
  Ååh, det kommer att bli så himla gott
  Sedan blir det blommor,tårta och present
  Därefter umgänge med mycket skratt och skämt
  Kvällen avslutas med middag och show som mamma önskat att se
  Min största glädje blir att se min mamma må gott och le <3 <3

 2. Min svärmor älskar lakrits. Om jag vinner ger jag vinsten till henne. Jag vill skämma bort henne för att hon fortjänar det … och för att jag fick en underbar make tack vare henne 😉

 3. WOW vilken härlig tävling, älskar lakrits och dessa har jag inte smakat på 😀

  Vi har aldrig riktigt firat mors dag i min familj men när jag själv blev mamma så fick jag alltid jättefina teckningar utav min dotter när hon var mindre. De värmde en mors hjärta <3 Idag är hon tonåring så det är full rulle med kompisar och hobby så Mors dag har försvunnit även hos oss. Lite tråkigt kan tyckas men en god middag ute på stan hade varit väldigt trevligt och ha en dotter & mamma dag. Jag vet att mors dag är främst till modern men min största gåva är att få umgås med min dotter nu när man inte ser henne lika ofta 😉

  Kram Frida

 4. Åh, vilken underbar tävling!!!! Johan Bülows lakrits är himmelskt goda 🙂
  Jag önskar och hoppas att min familj överraskar mig med ett besök på Wapnö gård som är ett aktivt, närproducerat och ekologiskt lantbruk och mejeri. De har fantastisk god mjölk och jag tycker det är viktigt att visa barnen hur det går till ( även om det är min dag) Men jag är säker på att vi kommer att mysa och ha det alldeles underbart. Ha det så gott!

 5. Jag önskar mig en mysig kväll på morsdag tillsammans med mina älskade barn och med min fantastiska mamma, vi äter god mat o kollar på film! Tänder ljus o bunkrar upp med godis o en ny pixar/Disney film!
  Lakrisen kan jag nog inte räkna med att få smaka på sj då dottern 6år är en lakris älskare! ❤️❤️❤️❤️

 6. Är inte mamma själv men har fantastiska mammor omkring som betyder så mycket. Dels min egen som är min stora stöttepelare i livet. Familjen är en stor och viktig del i hennes liv, ännu mer nu sedan hon blev farmor för första gången fem månader sedan och hon vill fira hemma med oss barn, svärdöttrar och lilla barnbarnet.

 7. Jag önskar en cykeltur och fint väder, att få mysa med mina nära och det bästa av allt, om dagen kan toppas med min favorit – lakrits! Ja, de är salt, söta och kära!

 8. Jag vill få lite extra uppmärksamhet och omtanke på Morsdag, många kramar och gärna en blomma, min yngsta dotter brukar fixa med hemmaspa för mig men ansiktsbehandling osv, och det är ju jätte härligt utom en gång då hon hade köpt en chokladmask till ansiktet och jag skulle sitta bekvämt ute på altanen men en inpackning i håret och chokladmask i ansiktet och getingar och humlor blev som galna och surrade runt huvudet på mig det måste ha luktat gott så de blev sugna 🙂 inte vet jag men jag kan säga att jag inte var så avslappnad som jag borde ha varit , jag är ju livrädd för getingar allergisk mot getingstick som jag är 😉 hihihi, men som sagt lite extra omtanke och kramar det vill jag allt ha!! 🙂 <3

 9. Åh jag önskar mej frukost på sängen av min familj och någon present behöver inte vara något märkvärdigt bara man får känna sig uppskattad,så skulle jag bli jätteglad.

Kommentera