Äntligen känns det som att sommaren är på väg. Semesteransökan är inskickad för sommaren och den efterlängtade ledigheten närmar sig.

Semesterplaner Stuga
Vi brukade hyra stuga innan vi köpte husbil.

Tidigare år har vår familj ofta åkt iväg till någon campingplats där vi allra helst hyrt en stuga, men ibland även tältat. Förra sommaren fick vi dock nog av att tälta, mest för att det lilla barnet gick bananas i tältet. Dessutom blir det ganska rått och fuktigt på natten. Vi gjorde slag i saken och spontanköpte oss en gammal husbil som hela familjen älskar. Den är ganska liten och smidig så det är inga problem att åka iväg med den och parkera på en vanlig parkering.

Semesterplaner Husbil
Förra sommaren spontanköpte vi en husbil, som vi älskar!

Många gillar att fricampa på olika ställplatser, rastplatser eller fina ställen de hittar. Det är säkert helt okej, men vi föredrar att åka till en camping där det finns elplatser. Allt som gör campinglivet lite enklare, vi har ju ändå semester, dessutom finns det ofta andra barn för sönerna att leka med. Däremot föredrar vi mindre, mer familjära campingar, framför de stora med tusen aktiviteter.

Snart, snart är det dags att ställa på husbilen igen och ge sig ut på vägarna. I år tror jag att västkusten får besök av oss.

Semesterplaner Talta
Att bo i tält med en energisk 1,5 åring var inte riktigt semester.

Hur semestrar ni helst?

Stuga, hotell, vandrarhem, tält, husvagn eller husbil?
Och vart finns ert favoritresmål i Sverige?

2 COMMENTS

  1. Husbil är väldigt smidigt. I alla fall när man har en liten modell. Har man en jättestor kan det kanske bli lite jobbigt.

    Vi bor alltid i lägenhet när vi är ute och reser men jag är lite sugen på att hyra något jag med. Ska bli spännande att läsa mer om hur ni får det i sommar på Mallis.

    Trevlig helg!

  2. Åh, jag är ju löjligt bekväm av mig och har sagt att jag vill ha hotell, slippa laga mat varenda dag. Men så efter 6 veckor förra sommaren på hotell så började jag ruttna, nu letar vi främst lägenheter (även om jag åkt en del all inclusive med) eller hus att hyra under semestern. Det har ju ändå sin charm. Husbil låter fantastiskt, himla smidigt sätt att transportera sig och ändå hinna se massor med saker på vägen!

Kommentera