Idag har uppföljaren till den skönsjungande succén Pitch Perfect premiär på bio. Nu får vi följa karaktärerna Beca (Anna Kendrick) och Fat Amy (Rebel Wilson) som går sista året på Barden University.

Pitch Perfect 2 kvadrat small

FAKTA
Genre: Komedi, Musik
Premiär: 13 maj 2015
Längd: 1 h 55 min
Åldersgräns: Barntillåten

Handling

Efter att ha vunnit den nationella a capellatävlingen i den första filmen så har Barden Bellas turnerat och blivit så kända att de fått möjlighet att uppträda på Lincoln Center inför president Barack Obama. Uppträdandet blir ett fiasko och resten av turnén ställs in och Barden Bellas förbjuds att tävla i kommande tävlingar. Det enda sättet som de kan upprätta sin status som nationella mästare är om de vinner a capella VM i Danmark, något som en amerikansk a capella-grupp aldrig någonsin lyckats med.

Vad vi tyckte

Pitch Perfect 2 är en ganska förutsägbar collegefilm som försöker att höja ribban från den första succén Pitch Perfect. Filmen är underhållande och bjuder på många härliga covers som exempelvis Run the World (Girls) och Uprising. Tyvärr överspelas skämten en del eftersom i princip alla karaktärer i roll-listan är tillbaka. Det som tidigare var oväntat och lite chockande roligt kommer som skyhöga förväntningar på uppföljaren och fastän vi skrattade en hel del så hamnar filmen i facket för uppföljare som försöker för mycket.

Pitch Perfect 2 är ändå en sevärd underhållningsfilm, speciellt om du gillade den första filmen. Överdriven humor som blandas med skönsång och dessutom den nya originallåten Flashlight.

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera