Att leva med katter är som att leva med vilken familj som helst. Mina fyra katter är helt olika varandra. De har olika rutiner och olika behov. Djur är inte människor, men de är som vi beroende av rutiner för att känna trygghet.

Morgonrutiner Vakna

När klockan är runt sex på morgon vill mina katter ha frukost. Vanilj klättrar gärna på mig och går runt och på mig tills jag visar att jag vaknat. Vaknar jag inte av det så kommer Mazarin och skriker i mitt öra. – Mjau, Mjau. Då har jag garanterat vaknat, men om jag ligger kvar i sängen då kommer Choklad och trampar på mig. Sist men inte minst leker Popcorn med mina fötter. Då är det bara och kapitulera och gå upp ur sängen.

Katternas frukost består av lite blötmat, nytt vatten och påfyllnad av torrfoder. Jag ger mina katter proteinrik mat med så lite spannmål som möjligt. När katterna har fått frukost så brukar jag ta min första kaffekopp i soffan framför morgon-tv:n. När katterna har ätit så går de på toaletten i turordning.

Morgonmyset

Nu kommer den mysigaste stunden på dagen, morgonrutinen avslutas med en stunds soffmys innan det är dags för mig att börja jobba.

Morgonrutiner Morgonmys

Hur ser era rutiner ut i er familj?

Suzanne Fors arbetar som digital strateg och illustratör. Hon älskar och fotografera och rita och bor på Tyresö utanför Stockholm, tillsammans med sina älskade katter. Sedan 2013 är Suzanne också kattuppfödare av Helig Birma.

Kommentera