Det här med presenter till pedagogerna på förskola och skola kan ibland kännas som ett jobbigt ”måste”, speciellt när man själv känner sig stressad och inte vet vad man ska ge och till vilka?

Förväntar sig pedagogerna någon present? Vad ska man ge? Hur mycket ska den kosta? Måste jag ge något?

Att ge personalen presenter vid sommarlov är högst frivilligt. Jag har jobbat både inom förskola och skola och en kram och ett ”Tack, ha en härlig sommar” räcker alldeles utmärkt när barnen tar sommarledigt. Vill man visa sin uppskattning lite extra och ge pedagogerna en present så kommer här några uppskattade förslag.

1. En korg till personalrummet

8 presenttips - Korg
Presentkorg från Tehuset Java.

På många förskolor och skolor går föräldrarna på avdelningen eller i klassen ihop och köper något tillsammans. Exempelvis en korg till personalrummet med massa gott i brukar bli mycket uppskattat; te, kaffe, kakor, marmelad, godis mm.

2. Glasburk med personligt meddelande

8 presenttips - GlasburkVill du ge dina pedagoger något mer personligt? Fyll en fin glasburk med godis och låt barnet/barnen själva säga vad som ska stå på hälsningen som ni sedan hänger på burken. Min son sa saker som ”du är så bra på att trösta när man gör illa sig”, ” du läser så fina sagor”. Ett litet ord förgyller!

3. Ge bort en tavla

Gör en egen tavla och skriv ut och rama in, eller beställ ett färdigt tryck. Webbshoppen Rosa Prinsessa har helt fantastiska tavlor som talar direkt till förskolepedagoger. En väldigt fin gåva som man dessutom kan få personliga.

4. Presentkort

8 presenttips - PresentkortGe bort ett presentkort på lite spännande sommarläsning eller kanske en biobiljett.

5. Gåvobrev

Idag har de flesta välgörenhetsorganisationer gåvobrev där man kan skänka pengar i någons namn för ett gott syfte.

Några förslag:

Rädda barnen
Min stora dag
Friends
Läkare utan gränser
Barncancerfonden
Röda korset
Naturskyddsföreningen

6. Smycke med budskap

8 presenttips - ArmbandArmband med budskap eller silverhjärta? Silverhjärtat kommer från givehope.se och 63 kronor av 100 kronor går direkt till barncancerfonden. De populära ”Fuck Cancer”-armbanden säljs av ungcancer.se och alla vinst går till Ung Cancers verksamhet.

7. Ge bort en planta

8 presenttips - PlantaKöp eller odla en planta i en kruka att ge bort. Extra roligt för barnen att få ge bort en planta de odlat eller planterat i kruka själva. Tomat, jordgubbar och chili är lättodlade och uppskattade presenter.

8. Choklad

8 presenttips - ChokladChoklad! Har man många pedagoger som man vill visa sin uppskattning till så kan det bli lite dyrt om man ska köpa något till alla, ställ in en chokladask i personalrummet och skriv ett kort!

Jag hoppas att ni som gärna vill ge något till pedagogerna hittar något som ni känner skulle passa.

Glöm inte bort att det är tanken som räknas!

Kommentera