Min dotter älskar såpbubblor. Helst skulle hon blåsa bubblor både inne och ute, men vi har lyckats begränsa det till utomhus.

Som snart treåring så är jag ändå förvånad och lite stolt över att hon försökte förhandla kring att blåsa bubblor i badrummet.

Varje gång vi går ut och ska blåsa bubblor så går det åt en burk med såpbubblor. Tur att det går att fylla på dem med hemmagjord såpbubblelösning. Nu blir det ju inte bubblor av all såpbubblelösning, det mesta råkar försvinna när man springer eller när man ska visa sina fina bubblor med den där andra handen man glömde att man höll en burk i.

Bubbles Blow
Ibland behöver man ta i och förbereda blåsandet redan när man stoppar i pinnen.

Vi har samlat på oss de såpbubbleburkar som vi köpt och Ylva har fått. Förutom att vara en ganska kladdig och superrolig aktivitet så är både blåsandet och öppnandet och stängandet av burken bra träning i motorik. I början så blåste Ylva inte ens i närheten av öglan men nu gläds hon över alla fina bubblor hon kan blåsa.

Bubbles Burk
Öppna och stänga, skruva av och skruva på. Minst lika roligt att manövrera burken som det är att blåsa bubblor.

Recept på tålig blåsbubbellösning

Ingredienser:
1/2 tsk florsocker, sirap eller glycerol (ger extra hållbarhet)
1 dl yes
1 1/2-2 dl vatten

Gör så här:
Blanda vatten och sockerlösning. Rör om ordentligt så sockret löser upp sig.
Häll på yes diskmedel och rör försiktigt innan du fyller de gamla burkarna med lösningen.

Bubbles Glad

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera