Det bästa sättet att förbereda sig för att få en härligt solbrun sommar är genom att försiktigt skrubba bort döda hudceller med en bodyscrub och återfukta huden. Ett extra lyxigt sätt att ta hand om din hud är att prova den nya Summer Limited Edition serien Mandi Lulur från Rituals.

Mandi Lulur är en gammal kunglig Javanesisk skönhetsritual där Mandi betyder bad och Lulur blomma. Ritualen skulle rena, mjuka upp och göra huden ljusare. Först applicerades en ört-mask på kroppen som skulle torka på huden, sedan masserades kroppsmasken bort med yoghurt. Det blev en härligt mjukgörande kroppsskrubb som följdes av ett långt bad med väldoftande blomblad.

Rituals Java Spa

Ritualen utfördes på prinsessor som snart skulle gifta sig. Behandlingen utfördes dagligen 40 dagar innan bröllopsdagen så att brudens hud skulle stråla och dofta fantastiskt gott på bröllopsdagen, och natten.

Skönhetsritualen utövas fortfarande i Indonesiska Java, numera i en kortare version på någon vecka. En behandling som både ska skrubba milt och få din hud att stråla och dofta fantastiskt, vem vill inte ha det?

Rituals Summer Limited Edition är inspirerad av den fantastiska bröllopsritualen på Java. En serie passar till den blivande bruden, Mors Dag på söndag eller varför inte bara för att skämma bort dig själv inför sommaren. Doften är fräsch och håller i sig länge, så efter en dusch och insmörjning med krämen behövs det inte någon extra parfym.

Rituals Scrub and Cream

Som är gravid älskar speciellt skrubben som gör min hud otroligt mjuk och len. Jag har använt både body scrub och body cream ur serien på min mage för att mjuka upp. 

Mandi Lulur Alla produkterSerien består av ett duschskum, kroppsskrubb, en fantastisk skimrande body cream och ett badskum, alla med den fantastiskt somriga doften Frangipani & Rice Milk. Om man vill sprida väldoft i sitt hem så finns det även doftljus och doftpinnar i serien. Produkterna finns att köpa i Rituals butiker, återförsäljare och på nätet.

Rituals Mandi Lulur Shopping

[divider]Fler Rituals favoriter[/divider]

Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera