Trunki Product line

Trunki Happy Cow
Glädjen över en egen resväska att packa. Väskan som såg ut som en ko blev en kär vän under resan.

Snart är sommaren här och semestrarna antågande. Att få resa iväg på en lång eller kort resa med familjen är en stor upplevelse för barn och då kan det vara extra roligt att få ha en egen resväska med sig. Vi testade Trunki, en hård resväska med fyra hjul som barnet kan sitta på.

Trunki All packning

TRUNKI RESVÄSKA
Pris: 429-599 kr
Mått: 32 x 21 x 46 cm
Vikt: 1,7 kg,
Kapacitet 18 liter.
Max sittvikt: 50 kg.
Ålder: 3+
Material: plast

 Vi provade Trunki resväskan under en familjeresa till Egypten.

PACKNING. Som familj med ett barn hade vi rätt att checka in tre resväskor och ha tre handbagage, men efter lite planerande bestämde vi oss för att försöka packa så kompakt som möjligt. Vi reste med en stor resväska, en liten incheckad resväska, en skötväska, en handväska och en trunki.

 I väskan packade vi leksaker och lite extra kläder att byta till. Eftersom väskan är hård och inte har några direkta fack så är det inte jättesmidigt att öppna den under själva flygresan om det inte behövs. Det alla nödvändigaste, och ömtåliga, packade vi därför i skötväskan.

Har man mycket saker som måste med på resan är Trunki-väskan inget platseffektivt val.

Väskan är mycket mindre än de tillåtna handbagage-måtten, ungefär halva den tillåtna storleken. Så om volymen packning är väsentlig skulle jag inte välja att ta med en Trunki. Läs noga reglerna kring barns bagage hos flygbolagen innan så slipper du både oro och problem på resan.

Trunki Packad
Vi packade extrakläder, leksaker och simvästen, sen var det inte så mycket plats kvar.

FUNKTION. Väskan är utrustad med packningsband i den ena halvan av väskan och är helt tom på den andra. Det finns även en långsmal tygficka med lite resårband där man kan lägga småsaker. Trunki-väskan har två snäppspännen som stänger väskan och dessa kan låsas med den medföljande plastbiten som sitter på bärremmen. Bärremmen är både dragsnöre, axelrem och håller fast plastlåset. Vi hade gärna haft ett handtag för när man drar väskan istället för en plastkrok. Ovanpå väskan finns två söta öron som barnet kan hålla fast sig i.

Väskan ger ett gediget och hållbart intryck, väskan ska kunna hålla ett barn som sitter på upp till 50 kg, vilket är medelvikten för en 14-åring i Sverige. Trunki-väskan kommer med en garanti på två år och är CE-märkt och godkänd som kabinväska.

PicMonkey Collage

Hur det fungerade med Trunki på flygplatsen.

På flygplatsens plana och glatta golv var det lätt att dra resväskan. Dottern skrek av lycka när farten blev lite högre.Vi hade väldigt roligt med Trunkin på flygplatserna och vi såg fler barn som drog runt på likadana väskor. Det är viktigt att försöka lägga den tunga packningen långt ner i väskan för stabilitet och eftersom hjulen på väskan är fixerade så går det inte att svänga i högt fart utan att välta.

Underhållningsvärdet är stort. Dottern var 2,5 år under resan och var superglad över väskan som både var funktionell, rolig och en lekkompis.

Omdöme: En rolig reskamrat för barnen

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera