I maj 2015 släppte Depend en helt ny vårdande serie med hand- och nagelvårdsprodukter. Serien som ska vara en totalupplevelse för naglarna och händerna består av en mängd produkter som kan användas tillsammans för att skapa bästa möjliga resultat.

Depend 02 KomplettDepend 02 släpper igenom mer syre till nageln

Namnet 02, för syre, släpptes redan tidigare som minilack. Lacken ska släppa igenom 30% mer syre till nageln i jämförelse med andra lack och nu följer en hel vårdande serie på samma tema. Produkterna ska göra att nageln kan behålla mer av sin naturliga kvalité även fast den är lackad.

Imponerande bredd

Antalet produkter i serien är imponerade och sortimentet verkar kunna lösa de flesta nagelproblem man kan stöta på. Det kan dock vara lite förvirrande att veta när och hur man ska använda vissa specialprodukter i förhållande till de andra produkterna i serien.

02-serien är färgkodad och uppdelad i fem kategorier:

  • Hand SPA
  • Vårdande och stärkande produkter
  • Specialprodukter
  • Produkter för lackning
  • Remover för borttagning av nagellack

[divider]Hand SPA[/divider]

Depend 02 Hand Spa
Depend Hand SPA – Trestegs minisize-kit 99 kr, de större tuberna kostar 79 kr/st.

Hand SPA produkterna är helt ljuvliga.

De består av ett trestegskit som man kan köpa i en mindre förpackning med en liten tub av varje eller så köper man de större tuberna löst. Steg 1 består av peeling, Steg 2 av djupverkande återfuktning och Steg 3 av en vårdande silkeslen handkräm som får händerna att kännas väldigt lena. Mini-kitet är perfekt på resan eller att ha i handväskan.

[divider]Vårdande och stärkande produkter[/divider]

Depend 02 Nail Care
Depend nagelvårdande serie – Cuticle peeling 69 kr, Grape & Avocado Nail Oil 99 kr, Hand & Cuticle Cream (20 ml) 79 kr och som ett kit i tre steg för 199 kr.

Separat eller som ett kit

Den vårdande kategorin för att stärka upp naglar och nagelband är den som innehåller flest olika produkter. Grunden till 02-seriens nagelvård finns både som färdigt kit i tre steg eller att köpa separat med de delar man behöver. Om man köper kitet får man utöver de tre basprodukterna också med en nagelborste, nagelfil och en nagelbandspinne.

Nagelbandscremen säljs både i kitet, i en liten tub om 20 ml och som större tub på 75 ml. Bra med olika storlekar beroende på hur mycket man använder. Har man torra nagelband och flisiga naglar är det här du ska botanisera. Alla produkterna här stärker naglarna från grunden och återfuktar på djupet.

En spännande produkt är Overnight Strengthener som ska appliceras på naglarna på kvällen och som boostar in fukt till nageln medan du sover. Stop Splitting är också en liten mirakeltub som man ska kunna använda vid behov om naglarna lätt skivar sig.

Depend 02 Nail Care 2
Depend nagelvårdande serie – Stop Splitting 99 kr, Overnight Strengthener 99 kr, Hand & Cuticle Cream (75 ml) 129 kr

[divider]Specialprodukter[/divider]

Depend 02 Special2
Depend specialprodukter – Mud Mask 89 kr, Stop Bite 69 kr, Whitening Mask 79 kr och No Yellow 79 kr.

Specialprodukter för särskilda behov

Specialsortimentet är framtaget för att lösa specifika problem med exempelvis gula eller missfärgade naglar. Här finns illasmakande lack mot nagelbitning och peel-off inpackning för att fysiskt ta bort missfärgningar. Har lacket svårt att fästa kan man prova att göra en lermask på naglarna.

[divider]Produkter för lackning[/divider]

Depend 02 Lackning
Depend Lackning – Ridgefiller 79 kr, Protecting Base Coat 69 kr, 5 in 1 79 kr och Glossy Top Coat 69 kr.

Lackningsprodukter för ett vackert slutresultat

Förutom en stor mängd med färgade lack så finns även den lila serien med bas- och topplack för att få ett bra slutresultat. Fyra olika lack ser till att släppa igenom syre, fästa ditt färgade lack och skapa en snygg sista finish eller varför inte alla på en gång.

[divider]Remover för borttagning av nagellack[/divider]

Depend 02 Remover
Depend Remover – Stor flaska 59 kr, Mellan flaska 49 kr, Liten flaska (ej i bild) 19 kr, Dip-In burk 69 kr.

Skonsam borttagning av lack

I Depends 02 serie finns det även tre olika skonsamma nagellacksremovers; Doftfri/snabb, Supersnabb och För torra och flisiga naglar. De är färgkodade efter sin funktion och varje sort finns i tre storlekar plus en Dip-In. Gemensamt för alla Depend 02 removers är att de inte innehåller aceton, olja, parfym eller färgpigment. Genom att utesluta detta så torkas inte nageln ut och så undviker man missfärgningar av nageln. Olja i removern kan också lämna beläggningar på nageln som gör att nästa lack du målar på inte fäster ordentligt.

Depends 02-serie känns komplett och genomtänkt. Produkterna är prisvärda och skonsamma både mot händer och plånbok.

Har du provat någon produkt ur Depends 02-serie än? Vad tycker du?

 
[divider]Depend 02 Sommarlack 2015[/divider]

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera