Barn är en kräsen grupp och deras föräldrar en medveten grupp konsumenter, speciellt när det kommer till mat. Scandic har därför jobbat på att ta fram en meny för barn som är extra tilltalande för barnen och som innehåller ekologiska råvaror.

Scandic Barn Header
Barnmaskoten Sigge har fått en egen meny speciellt för barnen.

Scandic Barnens meny

I det färgglada häftet med bilder på de sex maträtterna kan barnen själva kryssa i vad de vill äta. Pannkakor med sylt och grädde, köttbullar med kokt potatis sås och lingon, hamburgare med pommes frites, panerad fisk med kokt potatis och remouladsås, nachos med köttfärs och spagetti med köttfärssås finns på menyn som är helt ekologisk. Barnen får även välja grönsaker som tillbehör på sidan om. Barnmenyn kostar 69 kr och då ingår dryck, med ett tillägg på 20 kr får barnet även en egenkomponerad dessert. De minsta barnen har en egen mini-meny med barnmatsburk och klämmis för 35 kr.

Scandic Barnens mat

Menyn som till största delen består av klassiska barnrätter är utvald efter samtal med både barn och deras föräldrar. Kanske hade en vuxen kunnat önska mer variation i själva rätterna, men om man frågar barnen vad det är de vill äta så är det dessa rätter som de helst vill ha. Scandic har lyssnat på föräldrarnas önskemål om ekologiska råvaror och på barnens önskemål om att inte blanda ingredienserna på tallriken. Grönsakerna kommer i egna små skålar och beställer man hamburgare så finns ketchup och dressing även de på sidan.

Vad vi tycker om barnmenyn

Konceptet känns enkelt och genomtänkt för att barnen ska få en bra upplevelse. Ett trevligt middagsalternativ för både barn och vuxna som kan äta tillsammans i en lugn och avslappnad restaurangmiljö.

Barnmenyn kommer finnas på alla Scandics hotell, men alla hotell kommer inte ha tillgång till hela menyn. De större hotellen som specifikt har barnfamiljsinriktning kommer kunna bjuda på hela repertoaren. Exempel på barnvänliga Scandic är Scandic Star i Sollentuna och Scandic Talk i Älvsjö.

Scandic Barnens mat Ylva

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

Kommentera