Så kom dagen D, som jag väntat på så länge. Hej 22 juni, du kom och gick och inget hände! Enligt statistiken så är det bara 4% som föder barn på det datum som de är beräknade, men jag var ju bombsäker på att jag skulle föda i förtid.

Gravid i vecka 39+6 Mage

Däremot blev det ett besök på Södersjukhusets förlossningsavdelning ändå. Igår hade jag börjat känna mig ordentligt yr, tappat balansen och tagit ”fyllesteg” flera gånger under dagen. När jag la mig ner eller satte mig ner så snurrade rummet runt, runt, runt.

Jag vet sedan tidigare att jag har väldigt lågt blodtryck, så jag kände mig egentligen inte direkt orolig för bebisen i magen. Jag oroade mig mest för mig själv, att jag inte skulle orka ordentligt om jag var yr och matt. Efter ett dygn av ordentlig yrsel så fick vi komma in och det blev konstaterat att jag hade 85/60 som blodtryck, vilket de sa var lågt.

Bebisen mådde prima, jag hade lågt blodtryck och det var inga indikationer på att någon förlossning var nära förestående. Jaja, bara att åka hem och vänta.

Jag är personligen inte en tålmodig typ och tycker att det här med väntan är väldans jobbigt.

Har du gått över tiden på din graviditet? När kom bebisen?

 

Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se

4 COMMENTS

  1. Med stora killen gick jag över fyra dagar innan det startade och andra kom en dag innan bf. Fyra dagar kändes som en evighet även om vissa får gå betydligt längre.. Lillebror hade dock gärna fått vara iaf någon dag försenad eftersom han nu kom på självaste nyårsafton, haha 😛 Lycka till när det är dags!

    • Tusen tack för att du delar med dig Matilda. Jag håller på att förgås av all väntan. Det är typ det enda jag pratar om och tänker på. Men inget händer. Håller seriöst på att bli galen. 🙂

  2. Hon kom 16 dagar efter utsatt datum. Efter igångsättning.(hade antagligen varit kvar än annars…).
    Klättrade bildligt talat på väggarna (bokstavligt var det omöjligt – jag låg på soffan som en strandad val). Jag brukar säga att det ultimata testet för att se om en man verkligen älskar en är att han får stå ut med en kvinna som gått över tiden. Man kan lite försiktigt säga att jag var något av en otrevlig typ just då….

    • Anna! Gud vad jag känner igen mig. Tror inte att det finns någon mer lättretlig typ än mig just nu. Precis inget har hänt förutom att jag är varm, svettig och allmänt trött och grinig. Snäsigare och argare människa får du leta efter om något inte går som jag vill och så kan jag inte ens sätta på mig strumporna själv. Ghaaa!

Kommentera