La Bastide Blanche 2012
Jesper Odelius provar La Bastide Blanche 2012

Bandol hör till ett av mina favoritdistrikt i hela vinvärlden. Hör görs vin som jag älskar och här finns högvis med minnen efter alla somrar i Provence. Häromdagen blev jag bjuden i bersån på ett mycket trevligt Bandolvin, La Bastide Blanche 2012.

Doften är aromatisk och tät. Smaken är relativt sträv, men typisk Bandol, tung och musklad med tydlig ek, och vinet bönar och ber om att få mötas med mat.

Det här är ett vin som vinner på lagring, som Systembolaget åtminstone tidigare uttryckte det (numera används ännu snustorrare ”Kan lagras”). Men det är redan ett intressant vin, så jag ska köpa ett par flaskor när jag är åter i Sverige och lovar då att återkomma med en fylligare rapport.

Till dess, kära vinvänner, ser ni till att själva försöka trakteras La Bastide Blanche 2012. Eller köp en butelj, så fruktansvärt dyrt är det inte, pris 159 kr för 75 cl. Helt överkomligt för ett vin av den här klassen.

PROVNINGSDATUM: 2015-07-05

Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.

Kommentera