Vår skribent Anna Karlsson fick tips om att göra en sandwichtårta till sin sons födelsedag. Tårtan är enkel att göra och var en succé på kalaset. Här delar hon med sig av receptet så du också kan njuta av en glasstårta i solen, eller regnet.

Min kollega vet att jag inte gillar att baka, men hon sa:

Vem som helst kan göra den här glasstårtan, det är hur enkelt som helst”.

Och kan man tänka sig, hon hade helt rätt i det.

Sandwichcake Ingredienser
Allt som behövs för att göra en smarrig Sandwichtårta.

Själva tårtan består av sandwichglassar. Jag valde att köpa dem i glasskartong istället för löst. Det blev lite billigare att köpa dem så, men måtten på glassarna i kartongerna är inte exakt lika de man köper löst.

Sandwichcake Stapla
Kontrollera så att glassarna går att stapla på varandra på ett bra sätt.

Jag började med att välja hur många sandwich jag vill göra glasstårtan på och valde att göra den på 6 stycken glassar. Jag börjar med att lägga tre stycken som botten. Därefter så kan man välja om man vill ha någon fyllning eller kanske bara ringla lite choklad eller kolasås över glassarna. Det blir lite som klister också för de övriga lagren.

Sandwichcake Stapla 2Nästa lager med glass läggs man åt andra hållet. Det är här man kan märka att de inte tar upp samma yta, det är dock marginellt. Är man många så får man såklart göra en större botten, men den här dagen var vi bara fyra stycken som skulle kalasa på tårtan, så då räckte det fint med sex glassar.

Sandwichcake Cake

När tårtans lager är klara är det dags att vispa grädden att dekorera tårtan med. Vi valde att ha svenska jordgubbar på toppen och barnen fick välja strössel att strö på toppen.

Den här glasstårtan är en supersnabb favorit som alla älskar. Jag brukar fixa ordning den medan kaffet bryggs, då hinner den bli lite lagom mjuk och enkel att skära upp.

Sandwichcake fika

Trevlig sommar!

Kommentera