Bazooka LCHF-drink
Jesper Odelius blandar goda drinkar i Turkiet.

Vi befinner oss i Turkiets S:t Tropez om vi ska tro reklamen. Och kanske stämmer det. Svindyra Range Rover Autobiography, glänsande midnattsblå, och långa, tjocka Mercedes pilar fram som malplacerade raketer på kostigarna här nere. Kanske på väg till villan över havet för en svalkande Bazooka.

Men det tror jag knappast, för ingen annan än er egen Jesper Odelius blandar en Bazooka, eller Midnight Express, som jag också kallar den. Det är en mycket trevlig LCHF-drink, men också en drink för alla er andra. Diggar ni sockerchock byter ni bara Red Bull Sugarfree och sockerfri citronlemonad mot socker-dito.

Viktigast är att proportionerna blir rätt, och att du väljer ett bra glas på hög fot. För det här blir en snygg drink när du är klar. Och ju mer is desto bättre. Tyvärr har vi ingen tillgång till bra is här nere, utan får ta frystärningspåsar tillverkade av flaskvatten, men det går det också.

Jesper Odelius med en nyblandad Bazooka
38 grader i skuggan, då svalkar en läskande vodkadrink. Se bara till att ta varannan vatten.
BAZOOKA/MIDNIGHT EXPRESS 4,5 cl
4,5 cl Bazooka Vodka
20 cl Red Bull Sugarfree
20 cl Citronlemonad utan kolsyra
5 cl Pepsi Max

Hoppa inte över Pepsi Max, den märks och toppar av, dessutom ger den rätt gyllenbrun färg. För den som orkar är möjligheterna outtömliga, precis som vanligt – det går att uppa i evighet. Färsk frukt, frostad kant på glaset, en droppe ditt och datt, coola sugröret.

Blanda en pitcher direkt

Det jag kan rekommendera var och en som nu befinner sig i sommarvärmen (jodå, jag vet att det typ snöar hemma, men det skiter jag i) är att blanda en tillbringare direkt. Kör ner en sjuttis men fyll inte på med is förrän du slår upp i glasen. För det här är en drink som rinner ner snabbare än kvicksilver – så god är den.

Enjoy!
Jesper

Jesper Odelius
Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.

Kommentera