Mood Booster Lowcarbdrink
Jesper Odelius blandar sin lowcarbdrink Mood Booster.

Gillade du mitt Bazooka-recept från i tisdags? Utmärkt, för här kommer en till grym lowcarbdrink. Den här kallar jag Mood Booster – och vad kunde vara lämpligare i juliregnet?

Jag älskar att blanda drink på Fanta Zero apelsin, men i Mood Booster är det Zingo Light som gäller. Den finns inte alltid att få tag på tyvärr, men är värd att jaga efter. Den smakar nämligen inte bara apelsinläsk utan också snyggt av ananas. Och det är ananasen som blir perfekt till romen och gör hela drinken.

Mood Booster Lowcarbdrink
Skål i regnet. Räcker inte värmen från grillen droppar du Tabasco i min Mood Booster så blir det fart.
MOOD BOOSTER
6 cl Bacardi rom
10 cl Zingo Light eller efter smak
2 cl Fun Light Wildberries

Optioner
• Drinkpinne sjöngfru
• Is efter smak alt. spola isen och gå på en genuin skabbdrink i regnet
• Några stänk Tabasco

Hoppa inte över Fun Light – och byt inte smaken till något annat i Fun Lights kemisoppauniversum. Det är en (1) smak som gäller och det är Wildberries. Övriga smaker, som framstår som jämförbara, till exempel Fun Light jordgubbe, smakar inte alls lika mycket. Du märker det både när du blandar saft men ännu mer i drinken.

Noll kolhydrater

Gör du rätt har du en drink med noll (0) kolhydrater, smaka på det. Vit sprit räknas nämligen som noll. Däremot blir det förstås en del kalorier, så häller du i dig fem drinkar på en kväll får du minska på käket om du inte vill tjocka till.

Dessutom försämrar alkoholen förbränningen, så det är aldrig ”fritt fram”, inte ens med en lowcarbdrink så snuskigt god och ”light” som Mood Booster.

PS. I kväll provade jag att blanda flytande vispgrädde i drinken. Resultatet blev som väntat: grädden skar sig. Det såg inte så kul ut i glaset, men det var gott med lite grädde som ”smorde” smaken.

Varför grädde undrar du? LCHF-drinkarna bör innehålla det. Varken Bazooka eller Mood Booster är LCHF i strikt mening, de har helt enkelt för låg fettprocent, men jag har heller aldrig varit sugen på grädde i drinken – och är det fortfarande inte.

En twist – Red Bull Sugarfree

Förstås kan du blanda in min favvo-joker Red Bull Sugarfree. Men drinken enligt receptet klarar sig ändå och personligen tycker jag att Red Bull är så sjukt dyrt som blandvatten, så jag är lite restriktiv.

Dessutom kan drinken smaka barnalbyl om det blir för mycket av tjuren.

 

Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.

Kommentera