Helena Lundberg besökte Formex för att frossa vackra textil- och inredningstrender. Här delar hon med sig av sin trendrapport över hösten 2015.

Formex ColorsRedan på inbjudan kunde man skönja årets färgtrend som helt klart gick i pastellens tecken, den här gången i mer jordnära toner. Klara, starka färger fanns nästan inte alls med under hösten.

En stark trendfärger i höst är blå, i alla möjliga toner.

Formex Kahler
Kähler
Formex Svanefors
Svanefors

Jordnära nyanser och naturliga materialval.

Som alltid i nordisk design syns mycket trä, under hösten släpper vi in naturen ännu mer med material i sten, sand och andra ruffa material.

Formex Country

Vackra budskap i hemmen ska hålla oss varma i höst

Texter, citat och fina ord är fortfarande starkt i inredningssammanhang. Med Ernst som stark inspiratör i spetsen så pryds allt från skyltar, tavlor, koppar och textilier med mysiga texter.

Formex Text

Hohoho, ugglorna intar våra hem

Formex UgglorDjur är hett i alla dess former, på kuddar och filtar och som prydnader av alla slag. Något som förvånade mig var alla ugglor som fanns i stort sett i varenda monter, jag trodde faktiskt att ugglorna hade gjort sitt, men ack så fel jag hade. Är det något djur man ska ha i sin inredning så är det ugglan man ska satsa på, verkar helt klart som en tidlös ikon.

Formex Ugglor CollageMen… när ugglorna till och med häckar på julservetterna så var det dags att gå hem!
Julens ”ho ho ho” har fått en helt ny innebörd!

Formex Helena Lundberg

[divider]Mer från Formex[/divider]

Kommentera