Stunder av Lyckas skribent Anna Karlsson är en van besökare på designmässan Formex. Här på Stunder kommer hon dela med sig av vad hon gillade bäst. Först ut är Axlings Linne.

Axlings 4 handdukar
Axlings kökshanddukar ”Domino”.

Axlings Linne är ett företag som jag alltid besöker på Formex. De är inte bara trevliga och har en otroligt fin monter, utan en gång i tidernas begynnelse så jobbade jag där.

Axlings Rainbow

Företaget arbetar med linneprodukter i alla varianter, det är allt ifrån metervaror till bäddset, dukar, servetter och linnefrotté. Linne är ett fantastiskt material som både är snyggt och praktiskt i hemmet. Bland mina favoriter hittar ni bland annat handdukarna Domino i 100% lin ur höstens kollektion. Sen älskar jag de färgstarka handdukarna Schack som är i 52% lin och 48% bomull. Både Domino och Schack är designade av Fredrik Axling.

Axlings Bad
Axlings Bad

Bad-  och bastusortimentet har en lite rivig linnefrotté med massageeffekt och fantastisk uppsugningsförmåga. I sortimentet finns även badrockar, necessärer, pads, sittlappar, skrubband, tvättvantar  och turban/bastumössa.

Axlings Linne är ett familjeföretag som startade 1992, idag drivs det av Fredrik Axling som är VD och hans syster Charlotte. Jag tycker det är så härligt att se att det gått så bra för dem även om de har större jättar att tampas med inom samma bransch.

Håll utkik efter Axlings höstkollektion som kommer ut i butik under oktober månad. För att se om dessa produkter finns nära er så kan ni hitta deras återförsäljarlista här.

Hittade ni några nya favoriter ur Axlings sortiment?