Stunder av Lyckas skribent Anna Karlsson besökte designmässan Formex för att spana in höstens nyheter lite närmare. Här delar hon med sig av sina favoriter från Sagaform.

Sagaform Accent
Sagaforms kaffekanna Accent, den röda till vänster är höstens nyhet.

Sagaform har många fina nyheter som jag gillar. Kaffekannan Accent vann priset Formex Formidable 2014 och har nu släppts i en härligt röd färg. Kaffekannan håller värmen i upp till sex timmar, är droppfri och är förvånande lätt.

Sagaform To Go
Take-Away muggar i härliga färger.

När vi ändå tänker på kaffe eller te så vill jag presentera Sagaforms ”take-away muggar” i fina färger. Smart stängning som håller tätt och varmt.

Sagaform Soppa To Go
Stengodsmuggar att ta med på språng.

En annan nyhet för dig på språng är ”soppa to go”, en mugg i stengods med tättslutande förvaringslock. Lätt att bära med sig och kan värmas både i mikrovågsugn och förvaras i kylskåp. Ett enkelt sätt att ta med sig soppan till parken, mötet m.m.

Trendigt med trä även hos Sagaform

Sagaform Ost
En ostserie i ek, ett designsamarbete med Anton Björsing.

Trenden med naturliga inslag har Sagaform tagit fasta på med sin serie ”Oval Oak” som består av helt fantastiska produkter till köket i ek. Jag gillar särskilt en ostkollektion som tagits fram i samarbete med formgivaren Anton Björsing.

Sagaform Heart
Vackra produkter som stödjer Hjärt och Lungfonden.

Den sista nyheten som jag föll för hos Sagaform var de produkter som de utformat i samarbete med Hjärt och Lungfonden. Ljuslyktan Hjärta är väldigt vacker och för varje såld lykta går 20kr till Hjärt och Lungfonden.

Vad tycker ni om höstens nyheter från Sagaform?