Omelett är enkel och bra mat, dessutom väldigt gott.

En klassisk fransk eller amerikansk omelett innehåller bara ägg, salt och peppar och lite smör att steka i, trixet ligger i hur man steker dem. Den franska omeletten är fluffig och blek, medan den amerikanska omeletten har en gyllenbrun stekyta.

Personligen älskar jag omeletten till lunch. Det går snabbt att göra och det spelar ingen roll om man är ensam eller om man vill bjuda vännen på lunch, det handlar ju bara om hur många ägg man har hemma.

Som tillbehör steker jag lite av det jag hittar i kylskåpet; lite grönsaker, lök och kanske en korvbit…

Tefal Omelett Ingredienser

Tefal Omelett Hackat

Tefal Omelett Klart

Tefal Omelett Variation

Amerikansk omelett

1-2 portioner

3 ägg
salt och pepparsmör
15g smör

Vispa äggen med en gaffel. Smält smöret i en vid panna med mjuka kanter. Låt det skumma upp och bli lite gyllenbrunt. Häll i de vispade äggen. Dra med en slickepott så att du får stora sjok av ”äggröran”.

Banka ner den till ena halvan av stekpannan, flippa över halva omeletten och lägg i ytterligare lite smör i botten så att den blir gyllenbrun. Lägg upp på tallrik.

Fransk klassisk omelett

1-2 portioner

3 ägg
salt och peppar
15g smör

Vispa äggen med en gaffel. Smält smöret i en vid panna med mjuka kanter. Låt det skumma men inte bli brunt. Häll i den vispade äggen och dra ett par drag med en slickepott. Skaka sedan omeletten så att det nästan blir som en äggröra. Det ska täcka hela botten. Skaka ner den på ena halvan av stekpannan och rulla ihop den till en rulle. Lägg upp på tallrik.

Här visar Tina Nordström stegen till den perfekta omeletten.

 

Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se