För trettonde året i rad är det snart dags för Sveriges största barnmässa att slå upp dörrarna. Den 9-11 oktober fylls Stockholmsmässan med 120 utställare som har barnen i fokus på Underbara Barn.

Underbara Barn Vimmel

Årets mässa bjuder på en hel del roliga nyheter men även återkommande favoriter.

Barn i Stan fyller 10 år och firar med stort kulturkalas under mässan.

Här kan ni se teater- och musikföreställningar, skapa och pyssla, sporta och klura i samarbete med Barn i Stans partners.

ÖPPET & PRISER
• Fredag 09.00–17:00
• Lördag 09:30–17:00
• Söndag 10:00–17:00
med Coop Medmera-kort: 120 kr (köps på plats)
Förköpsbiljett: 130 kr (via nätet)
Vuxenbiljett: 150 kr

–  Under Underbara Barn vill vi lyfta fram det enormt roliga och spännande kulturutbud som finns tillgängligt för alla småbarnsfamiljer i storstockholmsområdet, säger Barn i stans grundare Jenni Norrby. Vi vet att många av våra läsare kommer att finnas på plats och vi ser fram att få möta dem i verkliga livet och förstås få säga hej till alla nyblivna föräldrar!

Barn i stans upplägg med en Aktivitetsgata på bästa läge i mässområdet går definitivt inte av för hackor. Här kan de minsta själva få prova på en uppsjö aktiviteter eller om man vill sitta ner och njuta av teaterföreställningar eller sagostunder.

Listan över deltagande institutioner imponerar: Tom Tits Experiment, Postmuseum, Polismuseet, Naturhistoriska riksmuseet, Stockholms Medeltidsmuseum, Livrustkammaren, Aquaria Vattenmuseum, Drottningholms Slottsteater, Intiman, Dockteatern Tittut, Hågelbyparken, Teater Pero och Pantomimteatern.

Underbara Barn YogaEn fullspäckad mässa – dans, yoga, dop och föreläsningar

En favorit från förra året var mamma-barn yogan som kommer finnas på plats även i år. Det finns även möjlighet att prova pyttedans med Marikas Dans och Modestudio eller varför inte spontandöpa ditt barn med Svenska Kyrkan.

Retoy hjälper barn att lära sig om återvinning; Barn kan lämna in gamla leksaker och få leka sig till nya att ta med hem. Ett koncept som är roligt för barnen och bra för miljön.

Uppe på scenerna finns det både modevisning och viktiga föreläsningar om gifter i barn vardag. Årets mässa verkar bli något alldeles speciellt för besökarna och förutom alla aktiviteter finns ju även massor av shopping och produkter för barn.

Förbered dig inför mässan

För de som inte har besökt mässan tidigare så finns det några saker som kan vara bra att känna till.

  • Förboka biljetter via nätet och spara tid i kassan och några kronor i plånboken.
  • Med ett beräknat besökarantal på 15000 personer där ett väldigt stort antal besökare har med sig en vagn så kommer det bli trångt och knöligt att komma fram här och där. Utanför ingången till mässan finns det möjlighet att få parkera din barnvagn på en bemannad barnvagnsparkering och man kan också få låna en bärsele för att smidigare komma fram.
  • Läs igenom programmet innan och fundera ut vilka montrar du gärna vill besöka, med så mycket folk kan det vara bra att ha en plan.
  • Har du med dig barn så tänk på att miljön är väldig stojig och små barn kan hjälpas av hörselkåpor.
  • Kontanter kan vara bra att ha, det finns bankomat på mässområdet men det blir ofta långa köer.
  • Ta med en dos tålamod och ditt bästa humör så kommer det bli en fantastiskt rolig dag.

Underbara Barn Scandic

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se