Ubang är det danska barnklädesmärket som vill inspirera barn till lek och kreativitet. Grundaren Ulla Bang Jørgensen har en teater- och dramabakgrund och med sina lekfulla plagg lockar hon fram barnet i både stora och små.

Ubang Elefant
Tyra bär en heldress med Ubangs klassiker elefanten, där armen blir en snabel.

Nu kommer Ubang till Sverige

Ubang grundades i Köpenhamn 2006 och har sedan dess försett danska barnklädesbutiker med dess unika designidéer. Från och med hösten 2015 finns Ubangs barnkläder även i Sverige. Kläderna är ÖKO TEX certifierade och producerade i en GOTS certifierad fabrik, vilket innebär att kläderna är tillverkade ekologiskt och utan gifter.

Ubang Raccoon
Tvättbjörnsdress ur Ubangs baby-kollektion.

Ubang har två kollektioner per år, vår och sommar samt höst och vinter.

Utöver det släpps varje år en separat SLEEP kollektion med sovkläder och en strumpkollektion. Alla kläder bär utöver sin uppenbara funktion även på lekfulla användningssätt. Strumporna är exempelvis väldigt fina handdockor.

[divider]Ubang Sleep[/divider]

Ubang Nattlinne

Ubang Sleep

[divider]Ubang Socks[/divider]Ubang Pingvin StrumpaUbang SocksVar kan man köpa kläderna?

Ubangs återförsäljarlista uppdateras kontinuerligt, hela sortimentet finns tillgängligt på Ubangs egen webbshop.

Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se