Assortment of fruits and vegetables

Julmaten och nyårssupén tillhör det förflutna och nu är det dags att boosta det nya året och vardagen med nyttiga grönsaker och frukter.

Men det kan ju vara både kladdigt och jobbigt att förbereda frukt och grönt till den perfekta instagram-måltiden. Som tur är finns det en hel uppsjö av köksprylar som kan göra arbetet i köket intressantare och i vissa fall enklare.

Här listar vi 7 köksredskap du inte visste att du behövde.
Berätta gärna om du använder någon av dessa!

[divider]Bananskärare[/divider]

Bananskarare

Brukar du skära stora mängder banan och vill effektivisera uppgiften, så kanske den här flerbladiga bananskäraren kan lösa uppgiften.

[divider]Tomathållare[/divider]

Tomathallare

Tomater kan vara svåra att hålla i när man skär dem. Då kan den här tomathållaren i rostfritt stål vara lösningen. Kläm fast tomaten och håll den i ett stadigt grepp medan du skär perfekta skivor.

[divider]Citrusspray[/divider]

Citrusspray

Om du tycker att det är för kladdigt med citronklyftor till fisken eller salladen kanske den här spraymunstycket hjälper. Skär av toppen på en citrusfrukt och skruva på, sen är det bara att spraya.

[divider]Nana Saver – Banansparare[/divider]

Banansparare

Har du ofta problemet att du får en halv banan över som du inte vet vad du ska göra av? Räddningen är här.

[divider]Kiwiskärare[/divider]

Kiwi Cutter

Om det tar emot att gröpa ur kiwin med en sked så finns kiwiskäraren. Den kommer med en mycket trubbig kniv, så att du får möjligheten att äta kiwi på språng.

[divider]Multiredskap för avokado[/divider]

avocado multiredskap

Det här verktyget är som en schweizisk armékniv för avokadoälskare. Kniv, ett urholkning med vassa knivar som tar ur kärnan och en urgröpare i ett. Fantastiskt!

[divider]Mangoskärare[/divider]

Mangoskarare

Mangoskäraren är identisk med äppelskäraren förutom att skärbladen är anpassade till den stora kärnan i mitten. När man har listat ut åt vilket håll kärnan ligger så är det bara att pressa verktyget nedåt. Mango är en väldigt hal frukt att skära så förhoppningsvis hjälper verktyget. Skär sedan ett rutmönster i mangons fruktkött och vänd skalet ut och in så blir det både lätt att ta bitar och ser snyggt ut.

Hoppas att du tyckte artikeln var inspirerande.

[divider]Läs mer[/divider]

Marie Widerberg

Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust.
Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se