På fredag den 22 januari är det biopremiär för filmen The 5th Wave som baseras på en science-fiction ungdomsroman av Rick Yancey (2013). Boken är en del av en trilogi där vi även kan förvänta oss att få se de kommande böckerna som filmatiseringar.

Filmen handlar om 16-åriga Cassie Sullivan som är en av få överlevande efter fyra vågor av attacker mot mänskligheten av utomjordingar kallade ”De andra”. I filmen berättar Cassie om sitt liv och hur hon på kort tid blivit den överlevare hon nu tvingats bli.

LÄS MER>> 5 fantastiska filmer du kommer gråta till…

The 5th Wave är en given tonårsfilm i stil med Twilight eller Hunger Games där romantiska dilemman avlöser actionscenerna. Vissa scener var förutsägbart fåniga, om man inte tillhör den fnissiga tonårsmålgruppen som tappar andan när de får se Evan Walker (Alex Roe) spänna sin välskulpterade överkropp under ett bad i en sjö.

Gillar du fantasy och science-fiction är det definitivt en film att se på bio i vår.

The 5th Wave biopanel
Filmpanelen

[divider]Mera film[/divider]

Pitch_Perfect_2 Header

Premiär för Pitch Perfect 2

Idag har uppföljaren till den skönsjungande succén Pitch Perfect premiär på bio. Nu får vi följa karaktärerna Beca (Anna Kendrick) och Fat Amy (Rebel Wilson) som går sista året på Barden…
Marie Widerberg
Marie Widerberg är Stunders redaktör. Hon älskar äventyr och har alltid något kul på gång. Hon har bland annat cyklat från Stockholm till Malmö med en ettåring och drömmer om att åka trike med familjen längst med Vietnams långa kust. Kontakta Marie på marie@stunderavlycka.se