Replik från Johan Lidby vinhandel – är 2012 bättre än 2011?
Jesper odelius vinspalt
2012, bättre än 2011?

Ni som följer mig på Stunder har sett mig skriva vin. Jag gör det varken inställsamt eller bara sådär – varje vin får mitt personliga omdöme och skulle jag ha sablat ner vinet lämnar jag en förklaring.

Det jag garanterar i mina vinreportage är flumfria och genomarbetade rapporter. Mitt mål är att ni ska kunna handla vin med min lista sparad i telefonen och slippa ett dåligt köp.

För att skriva vin behöver jag full frihet att uttrycka mig. Det går inte att skicka en låda vin till redaktionen och förvänta sig att jag ska skriva om det.

I höstas skrev jag om El Castro de Valtuille Bierzo 2011 från Johan Lidby vinhandel. Vinet visade sig vara ett riktigt bottennapp och nu har Johan Lidby vinhandel bjudit in undertecknad till en provning  av samma vin, men årgång 2012.

Så nu blir det alltså en provning av nästa årgång, El Castro de Valtuille Bierzo 2012, av vad som borde vara ett mycket bra vin. När vi har haft provningen lovar jag att komma tillbaka med ett omdöme. Tills dess får ni hålla er!

Jesper Odelius är en av grundarna av Stunder av Lycka. Han skriver om vin, mat, stil, samhälle och snygg, rolig teknik. Han är också ditt öra mot marken när det gäller nya trender, föreläser regelbundet om kommunikation och reklam. Han har skrivit boken Coacha dig själv.